Volkswagen Passat Variant 1.9 TDI 100pk Comfortline (2001)
Uitvoering | Passat Variant 1.9 TDI 100pk Comfortline |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Na het hebben van een Audi V6 leek het moeilijk om een vervanger te vinden het was echter zo dat ik door het maken van meer kilometers wel om moest kijken naar iets anders ,want de audi liep gemiddelt 1 op 8 en dat is niet leuk meer met 20000 km per jaar dus moest er maar een diesel komen.
Ik had een paar voorwaarden zoals een Duitse auto ,een station, en een betrouwbare auto
Het werd dus een Passat 3BG 1.9 TDI 74 KW bj 2001 had een hele mooie gevonden maar dit bleek een automaat iets waar ik mijn bedenkingen bij had je moet maar zo denken onbekend maakt onbemind.
Was na een proefrit compleet overstag moet zeggen dat het een zeer goede combinatie is gebleken in de anderhalve maand dat ik hem nu heb
Is er iemand met andere ervaringen?.
Auto was zeer goed onderhouden alle boekjes waren aanwezig en afgestempeld.
De vorige en eerste eigenaar had zelfs de rekeningen van alle reparatie’s nog bewaard, ziet er dus redelijk positief uit voor de toekomst alhoewel dat geen garantie geeft natuurlijk.
De auto heeft bij zijn laatste grote beurt van de vorige eigenaar een nieuwe distributieriem, nieuwe spanrol en waterpomp gekregen en de luchtmassa meter is vervangen.
Heb inmiddels de winterbanden er onder liggen daar wordt hij niet fraaier van maar veiligheid voor alles nietwaar verder heb ik Xenon verlichting in laten bouwen want daar was ik al mee verwend in de Audi en dan valt standaard licht erg tegen.
Zit er trouwens aan te denken om chiptuning toe te passen van 100 naar 130 PK hij schijnt dan iets zuiniger te lopen bij gelijkwaardige rijstijl.
Heeft iemand daar ervaring mee in combinatie met een automaat?
april 2008
auto heeft een nieuwe APK gekregen heb alle vloeistoffen laten vervangen verder mankeerde er niets aan
mei 2008
auto laten chippen naar 130 PK bij Tunex in s\'heerenberg goede voorlichting en service en je krijgt de oude software op een cd rom mee
juni 2008
4 nieuwe banden laten monteren vanwege twee lekke banden tegelijker tijd kon er maar een vervangen en stond in de middel of nowhere dus maar met de minst zachte langzaam doorgereden en deze dus kapot gereden
Heb gewisseld van bridstone potenza naar Nangkang sport moet zeggen kosten minder dan de helft ik was voor €450 klaar in de maat 225/40/18 kijken hoe ze zich houden
september 2008
Het laten chippen is bijzonder goed bevallen was redelijk sceptice over hoeveel het wel niet scheelde in het verbruik volgens tunex maar ik moet zeggen ze hebben niet overdreven
Verbruik is met gemiddeld 8% gedaald bij een gelijkblijven gebruik en rijstijl
moet zeggen dat de extra PK\'s en toegenomen trekkracht in het begin leuk zijn maar erg snel wennen
De nangkang banden bevallen prima zowel op droog als op nat wegdek prima band absolute aan te bevelen zijn vele malen stiller den de bridstone\'s.
Auto immiddels een jaar in bezit bevalt nog steelds prima na ongeveer 23500 KM geen gebreken gehad alleen onderhoud
De automatische airco wil af en toe moeilijk doen dan werkt de ontwazeming niet als de motor warm is reageerd de knop wel is dit een meer voorkomend probleem?