Volkswagen Passat Variant 1.4 TSI PHEV GTE Highline (2015)

Volkswagen Passat Variant 1.4 TSI PHEV GTE Highline (2015)

UitvoeringPassat Variant 1.4 TSI PHEV GTE Highline
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2015

De eerste kilometers met plug in hybride

Overstappen van een BMW X3 high executive naar een Volkswagen passat GTE. Ik zal er niet omheen draaien, de enige rede is de fiscale bijtelling van 7%.

Maar valt dat nou tegen? Hier kan ik eerlijk over zijn: Nee!

Ik heb het geluk gehad om een zeer uitvoerig gespecificeerde passat gte te bemachtigen:

- highline
- easy open
- reflex zilver
- 18 inch Marseille
- electr. stoelen

Aan luxe en gimmicks niks te klagen dus!

Wat mis ik:

- De hoge zit, wat ik toch wel relax vindt op de grote afstanden.

Wat mis ik niet:

- Het hoge brandstofverbruik van de bmw!

Wat valt me positief op:

- Rijcomfort staat op hoog niveau:
- comfortabele vering
- goede geluidsisolatie
- zwevend karakter (lijkt mijn inziens veel op vorig model audi A6 (mijn auto voor de bmw)

- Brandstofverbruik ook zonder laden zeer acceptabel: (na 1.250 kilometer en 3 x opladen (dus ongeveer 125 km elektrisch) heb ik 66 liter verbruikt. Dat is 1 op 17!

- De auto is op zijn best als hij opgeladen is: GTE mode is heerlijk en indien je rustig rijdt nagenoeg geen extra verbruik. In stadsverkeer en bebouwde kom is elektrisch zeer fijn.

- Zeer stille auto's en op dit moment nog zonder irriterende rammeltjes en kraakjes.

Wat valt me negatief op:

- De instap is wel laag als je het niet gewend bent.

- Sommige afwerkingsdetails minder netjes dan bmw/audi echter eerlijk is eerlijk die moet je echt gaan zoeken (bijvoorbeeld mechanisme ventialtierooster is zichtbaar en bij schoonmaken is dit erg scherp!)

Conclusie:

cadeautje van de overheid. Een heerlijke complete auto met 7% bijtelling. Opladen betekend een fijner rijdende auto. Ik zal derhalve waar mogelijk de auto aan de stekker hangen en hopelijk zullen de andere berijders dit ook doen.

• Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee