Volkswagen Passat Variant 1.8 TSI Highline (2016)

Volkswagen Passat Variant 1.8 TSI Highline (2016)
Volkswagen Passat Variant 1.8 TSI Highline (2016)Volkswagen Passat Variant 1.8 TSI Highline (2016)Volkswagen Passat Variant 1.8 TSI Highline (2016)Volkswagen Passat Variant 1.8 TSI Highline (2016)Volkswagen Passat Variant 1.8 TSI Highline (2016)

UitvoeringPassat Variant 1.8 TSI Highline
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2016
Jaar van aanschaf2019

Vw Passat 1,8 tsi comfortline 2018

In mei 2019 deze Passat gekocht met 12.000 km van 2018 en de Ford Mondeo 1.6 ecoboost van 2014 ingeruild.

De duurtest door de collega’s van autobild gaven mij het vertrouwen in deze auto : https://www.autobild.de/artikel/vw-passat-variant-150.000-kilometer-dauertest-13922539.html

Ik heb getwijfeld tussen de highline met meer km of deze toch ook luxe uitgevoerde comfortline. (DSG, ACC, Led koplampen, Virtual cockpit, verkeersbordherkenning, electrisch verstelbare stoelen en verwarmd, hulp voor binnen de lijnen rijden, etc). De lagere km stand en toch luxe uitrusting gaven de doorslag voor deze comfortline. Inmiddels ca. 8.000 km gereden en erg tevreden over het comfort en verbruik. Heerlijk stil maar zeker krachtige motor icm de voortreffelijke automaat. Verbruik vakantie met bergen en snelweg 1 op 14 zeker acceptabel waarbij er met redelijke snelheid is gereden op de snelwegen in Frankrijk en Duitsland. Ik was ook tevreden over de Ford maar dit is wel een maatje meer/beter. Wordt vervolgd.

Vervolg

Inmiddels wat KM verder. Passat is nog steeds een plezier om in te rijden. De beurt gehad en geen bijzonderheden. De onderhoudsintervallen en olie verversen lopen niet gelijk waardoor er een extra moment is om de auto te bij de garage te brengen en sluit niet aan bij de onderhoudsinterval van twee jaar in mijn ogen. Buiten de onderhoudsintervallen geen olie hoeven toe te voegen. Hoor de laatste tijd wel een gekraak bij drempels in het voorstel bij het uitveren. Ik vermoed de draagarmrubbers en zal hiernaar laten kijken binnenkort (schijnt een kwaaltje te zijn dat vaker voorkomt heb ik gelezen). Adaptieve cruise control werkt goed maar wel remt de auto soms vrij abrupt bij afslaande auto's voor je op een provinciale weg door te remmen waar je zelf al weer gas zou geven. Verder volledig tevreden. De 1.8 heeft een goed vermogen en komt zeker lekker van zijn plek en ook versnellen gaat erg vlotjes voor een gezinswagen. 1 vraag : ik was gewend dat zodra het contact wordt uitgezet de binnenverlichting aan gaat (bij de Ford Mondeo) maar dat gebeurd niet. Iemand een idee of dat ergens aan te passen is ?

Update

Nu ruim 60.000 op de teller. Het gekraak in de voortrein is door de dealer (Huiskes-Kokkeler in Hengelo) opgelost. Voor slechts 250 euro(!!) zijn de draagarmrubbers ingevet. De auto rijdt verder nog steeds heerlijk. Beurt gehad en geen bijzonderheden en geen extra olieverbruik. Vorige week richting Oostenrijk gereden en genoten van het comfort. Gemiddeld verbruik met files en lekker doorrijden is met 7,5/100 prima volgens mij.