Volkswagen Passat Variant vs. Opel Insignia Sports Tourer - Dubbeltest

Vergeten soort

73 reacties

Video
AutoWeek 43 2019
AutoWeek 43 2019

Je leest het in AutoWeek 43 2019

Het lijkt auto’s als de Volkswagen Passat en Opel Insignia net zo te vergaan als pastinaak, schorseneren en raap. U weet wel, die vergeten groenten, die toch eigenlijk best wel lekker en gezond blijken te zijn. De archetypische zakelijke rijder bestaat blijkbaar niet meer, de keuze voor een auto uit het d-segment is niet langer vanzelfsprekend. Toch is er geen enkele reden om dit soort auto’s te mijden, zo merkten we tijdens deze test.

Het is inmiddels zelfs al zo ver dat de fabriek in Emden, waar de Passat wordt gebouwd, en die in Rüsselsheim, waar de Insignia in elkaar wordt geschroefd, op een lager pitje zijn gezet. Arbeidstijdverkorting heet dat in jargon. Te weinig afzet, dus rest er niets anders dan de productie een tandje terug te draaien. Het is de bedoeling dat de Volkswagen-vestiging in Emden op termijn wordt omgebouwd voor de productie van elektrische auto’s. Wat er met de fabriek in Rüsselsheim, de thuisbasis van Opel, gaat gebeuren, is nog maar afwachten. Het merk is in handen van Peugeot en wellicht hebben de Fransen andere plannen. De toekomstige Insignia wordt mogelijk een co-productie met de 508. Opels fabriek in Bochum, waar in de hoogtijdagen maar liefst 20.000 mensen werkten, werd in 2014 definitief gesloten en daarmee verdwenen 3.500 arbeidsplaatsen. We weten allemaal welk autotype de teloorgang van het D-segment in gang heeft gezet: de SUV en inmiddels ook de cross-over. Daarnaast zien we in het zakelijke segment een verschuiving naar kleiner en elektrisch. In beide gevallen is het de bijtelling die regeert. Een Golf of Astra is groot genoeg, goedkoper in aanschaf en fiscaal voordeliger. Om nog maar te zwijgen van de voordelen die de EV-rijder geniet, ook als de bijtelling in 2020 naar 8 procent gaat. Tja, dan ga je niet in een Passat of Insignia van dik 40 mille met 22 procent bijtelling zitten. De Opel lijkt overigens fors goedkoper dan de Volkswagen, maar dat is appels met peren vergelijken.

Verder lezen?
Het volledige artikel is beschikbaar voor slechts €1,49. Het artikel wordt aangeboden in PDF formaat.
Koop artikel €1,49

Oeps, er ging iets mis...

Er is iets mis gegaan met je betaling. Probeer het later nog eens.
sluiten

Volkswagen Passat Variant vs. Opel Insignia Sports Tourer - Dubbeltest

Vergeten soort

Koop dit artikel als PDF voor slechts €1,49.
Vul je e-mailadres in waarop je het artikel wilt ontvangen:

Volkswagen Passat Variant vs. Opel Insignia Sports Tourer - Dubbeltest

Vergeten soort

Je betaling is voltooid! Het artikel is naar je email-adres gestuurd. Je kunt het artikel direct downloaden door op onderstaande knop te klikken. Download het artikel
Opel Insignia Volkswagen Passat

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (73) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.