Volkswagen Passat 2.0 TDI 170pk Highline (2008)

Volkswagen Passat 2.0 TDI 170pk Highline (2008)

UitvoeringPassat 2.0 TDI 170pk Highline
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Mijn keuze voor een nieuwe auto was tussen de Ford Mondeo en de VW Passat. Aangezien de Mondeo met 170 pk diesel pas in september leverbaar was is het de Passat met 170pk diesel geworden. Wat een fantastische auto is dat zeg, echt een plaatje om te zien. Het is een High-line geworden die individual is uitgevoerd en er is nog een optisch tuningpakket op gemonteerd met 19 inch ABT velgen.

In de eerste folder staan een paar plaatjes van een \"wit-zwart\" lederen interieur, ik was daar zo weg van dat ik dit interieur na heb laten maken en dat is werkelijk schitterend geworden.

De motor die van zichzelf al heel snel gaat heb ik nog laten chip-tunen naar 200pk en een koppel van 440NM. Dat laatste was niet nodig maar heb ik puur voor de fun gedaan.

Het navigatiesysteem met touchscreen en 18gb harde schijf is echt een aanrader, het kost wel erg veel maar is ook echt iedere euro waard.

Echte problemen hebben zich niet voorgedaan.

Er zit wel een irritant rammeltje in het dashboard maar dat is niet schrikbarend.

Verder vind ik de wegligging niet om over naar huis te schrijven, het kan komen door de brede banden (235/35/ZR19). Binnenkort word de Passat nog wel uitgelijnd, misschien ligt het daar aan.

Na een rit van 1400 km naar Spanje met een zware caravan heeft de motor een halve liter olie verbruikt.

Heb inmiddels de Passat laten uitlijnen. Bij het bandenbedrijf wisten ze te vertellen dat er veel Volkswagens slecht uitgelijnd van de fabriek komen. Bij mijn geval stonden alle banden sterk uit het spoor. Het resultaat is dat hij nu een stuk beter op de weg ligt. Toch blijft het naar mijn inziens een te licht stuur.

inmiddels hebben zich wat electrische problemen zich voorgedaan, het van de éne op de andere dag helemaal leeg zijn van de accu. De dealer kon niets vinden maar hebben wel een nieuwe accu geplaatst. Tien dagen later precies het zelfde probleem, zonder iets aangegeven te hebben was de accu weer leeg. De dealer is twee dagen aan het zoeken geweest maar heeft niets kunnen vinden. Nu zit ik iedere keer met adem in als ik de auto start, start hij wel of start hij niet. Ben wel benieuwd hoe dit zich verder gaat ontwikkelen. Verder geen problemen gehad en rij nog met veel prezier in deze auto.

nieuw verslagje

inmiddels hebben we bijna 70000 km gereden.

Ik moet zeggen dat ik behoorlijk pech heb met deze vw. Afgelopen zomer met de caravan naar zuid frankrijk geweest, op de terug weg net voorbij Milau in de bergen ging het gloeispiraal lampje branden en had ik geen vermogen meer, kon nog net optijd een afslag nemen. Na veel rondbellen met vw nederland (die konden niets voor mij doen) heb ik een uur stilgestaan en daarna opnieuw geprobeerd of de problemen er nog waren, gelukkig niet dus zijn we rustig naar huis gereden. Thuis naar de garage geweest, bleek dat het een veiligheid was die was ingeslagen. De moter uitzetten en weer opstarten was al voldoende geweest om het systeem te resetten.
Volgend probleem, een lampje ging branden, weer langs de garage bleek dat de bedrading bij het roetfilter was weggerot.(toch wel snel voor een auto uit 2008!!!!) Wel onder garantie gerepareerd.

Volgend probleem,(oktober) één van de sleutels reageerde niet meer, weer langs de garage, bleek dat de sleutel niet meer in te lezen- of te repareren was. De auto was inmiddels 2 jaar en 4 maanden dus net uit de garantie en VW wou niet van enige coulantie horen dus kon ik een rekening van € 304,- aftikken. Het spijtige was dat het de sleutel van mijn vrouw was die de auto maar incidentieel gebruikt. De dealer heeft de auto wel netjes thuis opgehaald en weer teruggebracht. Maar tot overmaat van ramp wilde ik de auto 's-avonds meenemen en je gelooft het niet maar toen deed mijn sleutel het niet meer. De auto weer op laten halen, bleek dat ook mijn sleutel moest worden vervangen!!!!. Ik kan u verzekeren dat de wij gewoon normaal met de sleutels omgaan. De rekening voor deze reparatie wou de dealer wel op zich nemen omdat ze het wel een beetje triest vonden voor ons.

Na deze problemen gaat het tot op heden best goed. Het mooie is dat als je in de auto rijd je echt geniet van de auto maar om eerlijk te zijn valt mij dit echt heel erg tegen van het merk VW, ik heb zoveel problemen niet eerder mee gemaakt met andere merken.

geen problemen meer

Ik durf het bijna niet te zeggen maar ik heb het laatste 3/4 jaar geen problemen meer gehad. Geen electrische problemen van welke aard ook. Op 15 mei voor de eerste keer gekeurd en ook daar geen problemen gevonden. Ja, geloof me dat ik nu bijna volschiet van ontroering.

Met vakantie zijn we dit jaar zonder caravan naar het zuiden geweest en heb werkelijk flink kunnen genieten van het rijden met snelheden van 160 tot 180 km per uur.

Het geeft goede hoop voor de toekomst.

7,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee