Volkswagen Passat 1.9 TDI 90pk Comfortline (1997)
Uitvoering | Passat 1.9 TDI 90pk Comfortline |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Mijn blauwe Passat aangeschaft in 2006 met leuke extra’s zoals cv met ab en 18 inch rs6 velgen. Tot nu toe mijn beste auto wat betreft onderhoudskosten en dus kwaliteit.
Ik ben een godsvermogen kwijtgeraakt aan reparaties van mijn franse voorgangers. Qua rijgedrag is dit een auto die het beste rustig bereden kan worden en een echte autobahn fahrzeug is. Fijn armsteuntje wat ik iedereen aanraad. Echt superrr. Er zitten fatsoenlijke stoelen in en een hele ruime kofferbak. Zelf heb ik nu 17 inch velgen eronder gezet. Tegenwoordig kun je die voor niet al te veel kopen. Gekocht voor 700 euro 2 jaar geleden incl. nieuwe banden en volgens mij zijn ze tegenwoordig nog goedkoperder. De passat is voor de dief een erg gemakkelijke auto om te ’kraken’. Dat heb ik zelf ondervonden. Tegenwoordig rijd de auto nog maar 5000 km per jaar en de meeste km door mijn vrouw. Daardoor betaal je echt bakken met geld aan de belasting maar de passat doet 1 op 13 in de stad en daardoor valt de schade nogal me tov een benzine passat. Ook de dieselprijs helpt hierbij.
De mijne heeft ook cruisecontrol welke je voor 100 euro op marktplaats kunt kopen. Ook een leuk speeltje naar mijn mening maar niet echt nodig. Wel geinig.
Ook de motorkap die omhoog gehouden wordt door telescoopveren of de lendesteun in de voorstoelen en andere kleine extra’s maken deze auto echte een relaxte ruime wagen.
Een nieuwe pookhoes werderom op marktplaats voor 30 euro gekocht en ziet er weer puik uit op die manier. Nog witte zij en voor knipperlichten gekocht zo ziet ie er wat moderner uit.
rechtervoorophanging laten repareren
remvloeistof gevuld
olie elk jaar laten verversen