Volkswagen Passat 1.9 TDI 130pk Sportline (2003)

Volkswagen Passat
Volkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen Passat - interieurVolkswagen Passat - interieur

UitvoeringPassat 1.9 TDI 130pk Sportline
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2006

Ik rij deze auto nu bijna een halfjaar en na 42.000km gereden te hebben, heb ik alleen maar goede woorden voor deze auto. Deze auto is voor mij een soort van maatpak je trekt hem als het ware aan en hij zit als gegoten alles klopt, behalve mischien het saaie maar zakelijke dashboard. En daar is ook een oplossing voor, rij de auto in het donker en dat saaie en zakelijke ben je weer vergeten(i.v.m de blauwe en rode dashboard verlichting).
Ik heb doelbewust gekozen voor een automaat(de tip-tronic) i.v.m file, en echt wat een fijne samenwerking die automaat en de 130pk diesel. De tip-tronic hadden ze net zo goed weg kunnen laten want dat is iets wat je toch niet gebruikt(het zelf schakelen door middel van +, en -), maar ja het zit er op en af en toe is het wel eens grappig voor een minuutje of twee.
Het rijcomfort qua wegligging vind ik ook super, ik heb dan zelf de sportsline die ligt iets lager, maar is qua comfort gewoon goed hij is iets straffer met hobbels maar dat neem ik voor lief, want in een bocht ligt deze gewoon beter, een aanrader dus voor de wat snellere rijder.

Dan is de sportsline voorzien van een ander interieur zoals , andere stoelen, anders stuur (driespaaks) ligt goed in de hand, en in het dashboard carbon inleg en dat is weer beter dan dat gewone mat zwarte.

De auto leent zich ook perfect voor bijv. een caravan of zware aanhanger, ik zelf rij daar geregeld mee, en ja ook in de combinatie automaat- diesel niets anders dan lof.

Het nadeel voor de zuinige rijder is dat je gemiddeld 1 op 13 en max 1 op 15 haalt, dat is dan naar mijn ervaring. Mischien zijn er andere die er wel meer uit halen, maar dan moet ik wel zeggen dat ik een stevige rijder ben.

Verder heb ik echt niks aan te merken op deze auto, echt een auto om lange stukken mee te rijden echt een kilometervreter of je nou 100 of 180 rijdt het is allemaal net zo comfortabel. En rij je de automaat dan vindt je zelfs de file’s comfortabel, dus een aanrader voor de mensen die net als ik veel km’s rijden en veel in de file’s staan.

Echt nog helemaal niks, en ik hoop dat dat zo blijft, maar ik heb daar het volste vertrouwen in.