Volkswagen Passat 1.9 TDI 130pk Highline (2001)
Uitvoering | Passat 1.9 TDI 130pk Highline |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Nadat ik een oudere Audi 80 heb gereden in 2001, welke helaas total loss is geraakt, heb ik een aantal kleinere wagens gereden, resp. VW Polo, VW Golf en Golf Cabriolet. Toen ik meer km’s ging maken was de keus voor een grotere auto snel gemaakt. Een fijnere auto als de Audi 80 van 1990 had ik niet gereden nadat deze kapot was gegaan. Een Passat heb ik altijd al een mooi model gevonden 1997< e.v.
Mijn oog viel op een Passat Highline 2001 met 190.000 km. De km’s heb ik me totaal geen zorgen over gemaakt. De Audi had 374.000km op gas gereden, dus met het vertrouwen in de VAG motoren zat het wel goed.
Nu de Passat. Het is een Highline uitvoering, dit wil zeggen dat de meeste luxe opties aanwezig zijn. Ook zit er Xenon op mijn auto, dit was wel een meerprijs heb ik me laten vertellen. Het leder ziet er ook nu, na 220.000km, nog perfect uit. De auto schakelt fijn en het vermogen is top!
Ik heb voor deze auto 13.000 euro neergeteld. Hiervoor koop je net een nieuwe Ford Fiesta, dan liever een luxe limousine met alle opties! De kwaliteit is wel bewezen!
Ik heb soms bij stevig optrekken in lage toeren een beetje last van een trillend vliegwiel. Dit schijnt een VW kwaaltje te zijn. Als je er een beetje op let is het niet storend. Verder nog geen problemen.
In 2006 ben ik van baan verwisseld en heb toen de mogelijkheid tot een auto van de zaak gekregen. Ik heb in het begin met deze wagen zakelijk gereden, dus met km vergoeding.
Een maand later kreeg ik (helaas) een goed bod voor de auto. Hier ben ik op in gegaan. Tot vandaag (2008) spijt dat deze auto weg is... Ik rij nu in een Touran, hoe die bevalt kun je in mijn andere review lezen.......