Volkswagen Passat 1.9 TDI 100pk Arctic (2004)

Volkswagen Passat
Volkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen Passat - interieurVolkswagen Passat - interieur

UitvoeringPassat 1.9 TDI 100pk Arctic
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2010

Eerste indruk

Ruim een maand geleden heb ik een VW Passat uit 2004 aangeschafd. Aangezien ik ongeveer 26000 km per jaar rij is een diesel net rendabel. De auto stond te koop bij de garage waar ik mijn vorige auto ook in onderhoud had.
Ik was niet specifiek opzoek naar een auto met een automaat maar na een proefritje vond ik het wel erg ontspannen rijden. Nadeel van deze automaat is dat het verbruik er volgens de specificaties wel erg dramatisch door word, handgeschakeld 1 op 18,5 en automaat 1 op 14,9. Verder maakt de automaat hem ook niet bepaald snel, 0 naar 100 km/h duurt 14,3 seconden.
Deze nadelen vooraf wetende heb ik toch besloten om de auto aan te schaffen aangezien de garage mijn een goede aanschafprijs aanbood. Verder was de auto voorzien van een VDO navigatie en een Parrot handsfree set, wat de auto een erg complete auto maakt.

De eerste indruk
De eerste indruk was een goede. De auto rijd erg fijn. Was wel benieuwd naar het verbruik en deze bleek reuze mee te vallen, ik reed 1 op 16. Qua acceleratie kwam hij wel wat te kort waarna ik besloten heb de auto te laten chiptunen. Hierdoor kreeg de auto er 30 pk bij en 60 Nm koppel. Dit was zeer goed te merken. Het verbruik daalt ook door het chiptunen, dus eigenlijk een win win situatie. Het verbruik is nu 1 op 17.

Auto ingeruild

Nu ruim 6 jaar later en 155.000 km verder ga ik de auto inruilen voor wat anders (BMW 535d :-)).

Ik heb 6 jaar lang met plezier in de VW Passat gereden. Op het gebruikelijke onderhoud na is er weinig kappot gegaan. De volgende onderdelen zijn vervangen: Dynamovrijlooppoelie, temperatuur sensor, slangetje van de stuurbekrachtiging en nieuwe schijfremmen.

Heb de auto dus ervaren als zeer betrouwbaar met weinig onverwachte kosten en reparaties.

7,5