Volkswagen Passat 1.8 5V (2000)
Uitvoering | Passat 1.8 5V |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Besloten om na 4 jaar in de Corolla te hebben gereden dat het tijd werd voor auto die beter uit de voeten kon op de snelweg. Collega van me zei: 'je mag mijn Passat wel een keer lenen', en ... ik was helemaal verkocht. Na een zoektocht vond ik de ideale uitvoering die ik graag wilde hebben.
Tijdens het rijden merk ik dat de Passat een stevige, degelijke, stabiele, stoere, luxe wagen is. Ook met drie mensen en volle bak baggage trekt hij nog prima op. Presteert naar mijn wens en in deze klasse uitstekend. Ik moet wel iets vaker (en vooral meer) tanken dan de Toyota, maar 600 km op een tank is goed haalbaar. Cruise-control is een uitkomst, het bespaart brandstof en het rijdt ontspannen. Achterin is voldoende beenruimte, er zit zelfs bij de voeten een luchtrooster. De kofferbak is vrij diep, hier kun je veel in kwijt. Hoge spullen zijn wat lastiger vanwege het achterraam. Ik vind de stoelen en de armsteun erg lekker zitten, al zit de armsteun soms in de weg van de handrem.
Ook leuk dat de (benzine)motor soms lijkt op een diesel; ik kan optrekken met de koppeling en 50 rijden in 4e versn. met 1900 tpm. Hij heeft een fijne roffel bij het accelereren. Krijg positieve reacties over de auto en zelfs aanbiedingen van handelaren die hem graag willen overnemen.
Op de boordcomputer krijg je informatie over verbruik, tijd en afstand, zowel per rit als cumulatief. De Climate-Control is werkelijk uitmuntend. Goed doordacht en eenvoudig te bedienen.
Het verbruik is gemiddeld 8 l/100km (1:12)
Plus:
- Op de snelweg rijdt hij comfortabel en stabiel
- Stoelen zitten prima en zijn goed in te stellen
- Schakelt erg lekker (pook zit wat hoger)
- Kofferbak is ruim
- Auto remt goed
Min:
- Bij koud weer schakelt hij wat stijfjes
- Lastig om hoge spullen mee te nemen
- Een volle tank mag helaas wat kosten
- Na verloop van tijd gaan er kleine dingen stuk
- Bij aanschaf preventief dopjes, klepjes, matten en filters vervangen, Vier nieuwe banden eronder gezet. Alleen de buitenspiegel-verwarming is nog defect.
- Olielekkage op motorblok. Verholpen door garage.
- Startproblemen. Door garage opgelost met zwaardere accu.
- Melding ’Brake Fault’. Contactslot vervangen.
- Lekkage in rechterdeur. Afsluitrubber vervangen in alu plaat.
- Water in de auto op herfstochtend. Oorzaak was een verstopte afvoer in de paravan ruimte door bladeren (waar de accu zit). Regelmatig de afvoer checken dus.
- Remschijven en blokken vervangen.
- Distributieriem vervangen. Pittige rekening.
- Centrale deurvergrendeling hapert. Oorzaak comfortmodule onder tapijt.
- Sensor en thermostaat van airco-fan vervangen.
- Accu vervangen.