Volkswagen ID.4 77kWh 286pk Pro Limited Edition Plus (2025) #2

| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand bij aanschaf | 10 km |
| KM-stand laatst | 2.400 km |
Kennismaking Volkswagen ID4
Review Volkswagen ID.4 (77 kWh / 286 pk)
Na eerder diesel- en benzineleaseauto’s te hebben gereden, was het voor mij tijd om de overstap te maken naar volledig elektrisch rijden. In dat kader heb ik proefritten gemaakt met de Škoda Elroq, Škoda Enyaq, Volkswagen ID.4 en Volkswagen ID.7. Op basis van de beschikbare opties in verhouding tot de prijs kwam de Volkswagen ID.4 voor mij als duidelijke winnaar uit de bus. Alle gereden uitvoeringen waren voorzien van de nieuwe motor met 77 kWh accupakket en 286 pk.
De auto is op 12 december 2025 afgeleverd en op dit moment (7 januari) heb ik circa 2.400 kilometer gereden. Hierbij is het goed om te vermelden dat dit volledig in de winterperiode is geweest, met de afgelopen week temperaturen rond de 1 graad tijdens het rijden. Het gemiddelde verbruik tot nu toe bedraagt 21,6 kWh per 100 kilometer. Door de weersomstandigheden lag de gemiddelde snelheid relatief laag. De verhouding tussen snelweg en overige wegen/stad is ongeveer 70% snelweg en 30% overige wegen.
Een groot pluspunt van de ID.4 is het enorme koppel. Bij invoegen en inhalen kun je, als je dat wilt, vrijwel alle andere auto’s moeiteloos achter je laten. Daarnaast rijdt de auto zeer comfortabel. Er zijn veel instelmogelijkheden qua rijmodi en ook de demping is bij mijn uitvoering instelbaar.
In de praktijk rijd ik meestal in de comfortmodus, waarbij ik de demping handmatig nog één stand zachter instel. Het comfort is dan werkelijk uitstekend. Wie dat wil, kan de auto echter ook aanzienlijk strakker afstellen. De stuurinstelling heb ik standaard op sportief staan; dat vind ik persoonlijk erg prettig en geeft de auto net wat meer directheid.
Met de huidige gladde omstandigheden rijd ik in de comfortstand, met de eco-rijmodus ingeschakeld en de stuurinstelling op sport. Verder gebruik ik uitsluitend de D-stand, zodat one-pedal driving is uitgeschakeld. Dat laatste heeft namelijk een keer voor een lichte slip gezorgd toen dit op een zeer gladde straat niet was uitgeschakeld.
Al met al ben ik tot nu toe zeer tevreden over de Volkswagen ID.4. De combinatie van comfort, prestaties, instelmogelijkheden en prijs maakt het voor mij een zeer geslaagde overstap naar elektrisch rijden.
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?
![Volkswagen ID.4 77kWh First Edition 3-Fase [ LED Navi Camera Half-leder Stoelverwarming ]](https://cdn.autotrack.nl/cdn-cgi/image/width=320/58671482/0-0c4dcee3b08f1211aa043ac5dca70b5e.jpg)
- 2020

Volkswagen ID.4 GTX 4Motion 77 kWh 300 Pk | Head-Up | Panoramadak | Warmtepomp | Geheugenstoelen | Adaptive Cruise | Rondomzicht camera | 20 Inch | 96.714 Km
- 2021
![Volkswagen ID.4 1st Max 77kWh 204pk [ TREKHAAK+WARMTEPOMP+PANO+21 INCH+MATRIX LED ]](https://cdn.autotrack.nl/cdn-cgi/image/width=320/58670666/0-14db0ec1cd7c64148303e92b3dddc774.jpg)
- 2020