Volkswagen Golf Variant 1.9 TDI 90pk Milest. Sport (1998)
Uitvoering | Golf Variant 1.9 TDI 90pk Milest. Sport |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Sinds 8 augustus ben ik de trotse bezitter van deze TDI. Alhoewel ik qua bouwjaar 3 jaren heb ingeleverd heb ik tot nu toe geen spijt van deze aanschaf. Een ruime gezinsauto met voldoende power. Al moet ik toegeven dat ik bij het stoplicht af en toe mijn Fordje nog mis.
Alhoewel nog niet lang in ons bezit hebben we toch nagenoeg al 10.000 kilometer zonder problemen met deze auto gereden. Met uitzondering van onderstaand probleem, die door de garage is verholpen.
Heb prive nog nooit een diesel gehad, maar ik zie nu al de voordelen van deze auto. Het verbruik is uitzonderlijk te noemen. Hij haalt met gemak een gemiddeld verbruik van 1 op 18 a 19 km. Als ik wat rustiger in deze auto toer, moet een verbruik van 1 op 20 a 21 haalbaar zijn.
Wanneer de motor op temperatuur was ’smoorde’ de motor bij een toerental van ongeveer 3000. Als gevolg hiervan gaf de auto geen reactie wanneer hij op zijn staart werd getrapt tijdens het inhalen. Na een aantal malen een bezoek te hebben gebracht aan de garage bleek uiteindelijk dat de turboklep smerig was, waardoor dit probleem werd veroorzaakt. Na schoonmaken van deze klep (garantie) reageert de auto buitengewoon goed wanneer het gaspendaal wordt ingedrukt.