Volkswagen Golf Variant 1.2 TSI BMT Highline (2011)
Uitvoering | Golf Variant 1.2 TSI BMT Highline |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Fijne zuinige en betrouwbare wagen
Heb deze auto nu 3 jaar in bezit en nog geen dag spijt gehad.
Was sceptisch. 1.2 motor, had geen proefrit gemaakt auto aan andere kant van NL gekocht maar meteen een goed gevoel bij.
De revieuws op de kettinsgpanner na, waren goed.
Zuinig en krachtig.
Krachtig is hij zeker, geen kinderachtig traag motortje, je kunt prima meekomen in het verkeer. Actiradius is bij een gem rijstijl zo'n 750-850 km op een tank, bij gemiddeld woon werk verkeer.
Dit blijft mij verrassen, gemiddeld gebruik van zo'n 5.8 l op 100 km
Heb een trekhaak, aanhanger trekt hij moeiteloos.
Heb 2 x panne gehad, 1x een gebroken achter veer, een pijpje van het carter ventilatie was afgebroken, wat voor uitlaatgassen in het interieur zorgde, was snel weer gerepareerd.
Wegligging is prima, stuurt strak kortom echt een zeer fijne auto.
Distributieketting
Een kwaal van deze TSI motoren; een ratel die enkele secondes aanhoudt na het starten (Zowel warm als koud)
Volgens de VW was het binnen die paar tellen onder de toleranties, maar het zat mij niet lekker dus heb een garage opgezocht om het te beoordelen.
Prijsopgave varieerden tussen de 500 en 3500 euro.
Staar je niet blind op die prijs; het probleem zit hem niet alleen in de ketting, maar de spanner. Tevens dienen de geleiders, een tandwiel en een poulie vervangen te worden, de goedkoopste zal alleen de ketting en spanner doen, waardoor je binnen de kortste keren weer met problemen zit.
Tevens nieuwe motorolie.
Ik heb dit alles laten uitvoeren en hij is een stuk stiller.
De oude ketting heb ik gezien, die boog duidelijk door, dus was echt aan vervanging toe.
De Volkswagen heeft mij dus geen goed advies gegeven, en ik ben blij dat ik vanuit mijn eigen ervaring toch verder ben gaan kijken