Volkswagen Golf R32 (2008) #3
Uitvoering | Golf R32 |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
Mijn R32 ervaring
Ik weet nog als de dag van gisteren hoe de aankoop verliep, de auto stond ongepoetste bij een 2e hands autodealer onder de rook van Rotterdam. Mijn broer ging mee om een eventuele impulsief aankoop te voorkomen ;)
De auto stond bij de dealer voor de deur, ik die letterlijk opgegroeid is tussen de VW's en Audis zag direct door het vuil heen dat de auto in goede staat was, 40.000km op de teller onderhoudshistorie aanwezig netjes op de bandjes en vooral het interieur zag er nog gelikt uit.
Ik vroeg de verkoper de auto op de brug te zetten en ook de onderkant was prima in orde. Een goede was en poetsbeurt was geen overbodige luxe, echter doe ik dit het liefst zelf dus was dit deel van de onderhandeling. Korte samenvatting de auto proefgereden en vanaf het moment dat ik de sleutel omdraaide was ik verkocht, de R32 heeft zo'n uniek geluid geweldig. De proefrit was dan ook voor mij de druppel, bij terugkomt een goede deal gesloten zonder inruil en nam de auto zo mee.
Bij thuiskomst heb ik de auto volledige onderhanden genomen, compleet gewassen, polijsten en zelf het interieur (was niet echt nodig) was compleet in nieuwstaat. Elke morgen als ik in mijn golf stapte (in de garage) klonk die roffel uit de motor, werkelijk een van de leukste autos die ik in mijn bezit heb gehad.. Spijt van de verkoop?
Ja/Nee Ja omdat ik het liefst deze auto in mijn garage had willen laten staan en elke zondag bij mooi weer zou uitlaten.. echter is mijn geldboom op een of andere manier nog niet gegroeid en was het aanhouden geen optie..
En nee omdat ik een nagelnieuw Golf 6 GTI dsg ABT hier op ingeruild hebt waar ik ook weer erg veel plezier van heb gehad. Kon deze tippen aan een R32? kwa geluid en rijbeleving nee, maar die nieuwere generatie is gewoon beter, comfortabeler etc.
Als ik ooit nog tegen een echt mooie nette R32 met weinig kilometers aan loop, mag deze gerust plaats in nemen in mijn garage, hoewel ik eerst mijn volgende doel wil behalen en dat zal een 911 worden..
O ja en over het benzine verbruik daar kan ik kort over zijn, de auto slurpt benzine maar dat weet je vooraf anders kan je beter voor een 1.0 tsi motor kiezen;)