Volkswagen Golf 2.0 TSI GTI (2010)
| Uitvoering | Golf 2.0 TSI GTI |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2010 |
| Jaar van aanschaf | 2011 |
| KM-stand bij aanschaf | 17.000 km |
| KM-stand laatst | 27.000 km |
1e ervaringen
Na jaren een comfortabele Toyota Avensis gereden te hebben wilde ik toch weer eens een Golf GTI. Had vroeger type 1,2 en 3 (16V) gereden. Het proefritje beloofde veel rijplezier en ben toen ook tot aankoop overgegaan. Toen ik de auto ophaalde bekroop ons op de terugweg al het gevoel, maakte hij tijdens de proefrit ook al zo´n geluid? Thuisgekomen hadden mijn vrouw en ik beide last van oorsuizen en hoofdpijn. Na een slechte nachtrust hadden wij de hoop dat het `niet`zo zou zijn. Echter in het weekend kregen wij toch weer hetzelfde probleem en ook onze dochter die even met de auto weg was kwam met deze klachten terug. Betreft dit nu een exemplarisch geval waar dit euvel optreed of zijn er meerdere GTI eigenaren die dit euvel kennen. Ik hoop dat er iets aan te doen is want anders heb ik maar kort plezier van deze mooie rode GTI.
een jaar later....
Hallo, na het probleem wat ik had met de rode GTI i.v.m. het geluid heb ik de Avensis weer teruggenomen.
Een jaar later heb ik weer een GTI gekocht en meende dat ik hier geen geluidsproblemen had.
Echter een paar dagen erin te hebben gereden vond ik het geluid toch iets te donker en teveel overheersend.
Ik heb de sound generator uitgeschakeld om te zien of dat de veroorzaker is. Het geluid in de auto is nu wel minder.
Dit vond ik toch niet afdoende en heb ik een pijpje van 11 cm lengte en 5 cm doorsnee in de uitlaateinden geplaatst. Dit heeft het gevolg dat de echt donkere toon verdwenen is.
Soms bij gas laten hoor je dan nog even een donker plofje. Wel leuk,niet meer irritant.
Voor mij gewoon prima.
Je rijdt nu sneller te hard daar de auto geruislozer is geworden.
Het brandstof verbruik ligt tot nu toe op 1 op 11. Vind ik netjes voor zo'n snelle auto.
Verder is het een schitterende auto, met 18 inch, schuifdak, navi, pdc, donkere ramen achter de B stijl.
Ben benieuwd wat het effect is als ik hem laat chippen, nu moet je toch echt eerst gas geven voordat hij eraan begint te trekken.
Toch even iets anders dan de Avensis D Cat die er zo lekker lomp inkwam bij lage toeren.