Volkswagen Golf 2.0 TSI GTI (2010)

Volkswagen Golf GTI
Volkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf VI GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf VI GTIVolkswagen Golf VI GTIVolkswagen Golf VI GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTI

UitvoeringGolf 2.0 TSI GTI
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2010

2 st Golf GTI

In 1977 stond ik voor de raam bij de VW dealer de Golf GTI I te bewonderen. Dat was blijkbaar een auto die veel indruk op mij heeft gemaakt.Het aanschaffen kwam er door allerlei omstandigheden maar nooit van. In al die jaren auto's gereden zoals BMW 2002 NSU TT Mercedes 190's VW Jetta Porsche Boxster (nog steeds) Audi A3 VW Fox maar nooit een GTI. Totdat ik vorig jaar de RAI bezocht en daar de GOLF 6 GTI zag staan.Na 33 jaar was deze oude man weer verliefd.Dus maar een proefrit gemaakt.Dit was in de Golf V met 230pk want de nieuwe was nog niet leverbaar.Dit was indrukwekkend qua rijprestaties maar het interieur viel wat tegen want ik had op de RAI de Golf 6 gezien natuurlijk.Oktober 2009 proefrit gemaakt in de Golf 6 bij PON in Leusden. Ik kreeg daar een witte Golf 6 mee met full-options.DSG,lederen bekleding,RNS 510,DDC enz.Kort daarna de bestelling geplaatst.Met veel opties behalve DSG,DDC en leder.In februari 2010 afgehaald in Autostadt. Een hele mooie ervaring.Ik zag wel meteen dat bepaalde opties niet op mijn auto zaten bij aflevering, zoals Parkcontrol en parkassist en de achteruitrijcamera.De VW man schrok er zichtbaar van en vroeg of hij nog even mijn auto die in de afleverhal stond mee mocht nemen naar de "werkstatt" Mij vol verbazing achterlatend. Hij kwam terug met een computeruitdraai met daarop de tekst "fehler-rapport" Als ik dat in Nederland aan mijn VW dealer zou geven kwam alles in orde, en voor ik het besefte was ik onderweg naar huis. Mijn VW dealer sloot zijn laptop aan op mijn nieuwe aanwinst, en daaruit kwam een overzicht van de opties die in mijn auto aanwezig zouden moeten zijn. Hierop stonden gewoon de opties genoemd die ik had besteld maar ze zaten er echt niet op.De Regiomanager van PON erbij gehaald die aanvankelijk zei dat hij verkeerd besteld was totdat hij die uitdraai zag.Het achteraf aanbrengen van de missende opties kon niet.Bumpers vervangen en spuiten,stuurhuis vervangen voor Parkassist en bekabeling aanpassen was niet mogelijk.Wel een geldbedrag retour of een nieuwe bestellen. Ik koos voor het laatste.Eind april stond ik weer in Stuttgart om nr 2 op te halen. Deze was in een keer goed. Ik had met de eerste inmiddels al 4000 km gereden en kon die gewoon weer inleveren. Goede service van mijn dealer.De auto voldoet aan al mijn gekoesterde verwachtingen en het is elke dag weer een feest om erin te rijden.De handgeschakelde bak is voor mij de juiste keuze.Ik vond DSG te perfekt werken, een beetje playstation gevoel.En het nam mij dingen uit handen die ik liever zelf doe,ofschoon je in de praktijk sneller bent met DSG.Het verbruik is behoorlijk,ca 480 km met een volle tank maar daar krijg je een hoop plezier voor terug.Ik overweeg tuning maar zoek naar een mogelijkheid om een keer het verschil te kunnen testen.In 1977 had ik dus niet kunnen vermoeden dat ik zoveel jaar later 2 nieuwe GTI's zou mogen inrijden.

9,5

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf