Volkswagen Golf 2.0 TDI Comfortline (2004)
Uitvoering | Golf 2.0 TDI Comfortline |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Drie maanden na aanschaf van de Peugeot 307 gekozen om te gaan dieselen. Dat het geen Peugeot 307 is geworden spreekt dan boekdelen. Ik was niet kapot van de 307. Vooral het feit dat de achterbank niet neergeklapt kan zijn zonder de voorstoelen naar voren te schuiven stoorde mij enorm.
De keuze viel op Golf 2.0 TDI. Doorslaggevend was zijn comfort op de snelweg. De auto dan zeer stil (2500 RPM bij 140 km/h) en trekt nog zeer vlot bij hoge snelheden.
Het rijgedrag en sturen van de Golf is iets minder dan bij de Alfa 147 (Tussen 307 en Golf reed ik 3 maanden in een Alfa 147 1.9 JTD). Daarentegen is het comfort een stukje beter in de golf. Minder geluid op snelheid en klapperen je tanden niet als je over een keiweggetje rijd.
Kwa uitrusting is de Golf V zeer sterk. Neem de comfort versie, voeg climate control toe en het is echt weelderig. Veel meer extra"s in vergelijking met de 307 of 147. Hij is natuurlijk ook een tikkie duurder.
Zeer slecht vind ik het dat hij nu al een keer een defect heeft gehad. De sensor van het koelwatervloeistof metertje heeft het af laten weten. Dit is heel vervelend, omdat je als bestuurder dan gewaarschuwd wordt om instantaan te stoppen en vloeistof bij te vullen.
De service afderling van de dealer heeft het snel en adequaat verholpen.
- Betrouwbaarheid2
- Prestaties4
- Comfort4
- Kosten3
PRIVATE LEASE Volkswagen Golf
Uitgelicht aanbod

Volkswagen Golf 1.6 (2007) - Opel Astra 1.6 (2007)

Volkswagen Golf GTI Limited Edition 240

Volkswagen Golf 1.4 TSI DSG Comfortline – Opel Astra GTC 1.6 Turbo Sport - Test

Volkswagen Golf 1.4 16V TSI 122pk Trendline (2007)

Test: Ford Focus – Honda Civic – Renault Mégane – Volkswagen Golf