Volkswagen Golf 2.0 TDI 170pk GT (2006)

autoreview

Volkswagen Golf
Volkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen Golf - interieurVolkswagen Golf - interieurVolkswagen Golf - interieur

Signalement

UitvoeringGolf 2.0 TDI 170pk GT
Versnellingen6, Sequentiële Automaat
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2019
KM-stand bij aanschaf187.800 km
KM-stand laatst230.000 km
Lezerswaardering: 50%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Heerlijke Golf laat me in de steek

 • 230.000 km

Heb van oktober 2019 tot oktober 2022 de Golf V GT diesel gereden. In die jaren er ongeveer 33000 kilometer opgezet, niet heel veel voor een diesel maar dat kwam ook deels door corona. Qua rijden was het een heerlijke auto, soepele DSG en een stevige motor. Je kon er lekker mee cruisen maar toch ook vrij stevig mee trappen. Met 170 pk was je zeker niet de langzaamste op de weg en de voorbanden hadden grip genoeg.
Toch liet hij me wel in de steek, zo begin 2022 begon ik helemaal bovenin wat gestotter te merken bij de auto. De ene keer had hij er meer last van dan de andere keer. Naar de garage, die konden eerst weinig vinden maar adviseerden mij om, als het probleem zich weer voordeed eens premium diesel te tanken. Dat gedaan en toen was ik er in eerste instantie vanaf. Maar het inhouden kwam terug en werd steeds erger. Op een gegeven moment deed hij het ook al vanaf 2500 toeren ofzo, het probleem bleken verstopte verstuivers te zijn. De reparatiekosten waren zo hoog dat de auto het niet meer waard was. En tot overmaat van ramp werd hij ook nog APK afgekeurd vanwege roest in de dorpel. Dat was nog relatief eenvoudig te herstellen maar omdat ik toch fors minder kilometers ging maken heb ik hem weg gedaan en is er een andere Golf gekomen.
Samenvattend: qua rijden een heerlijke auto, verbruik was ook redelijk, 1 op 20 was makkelijk haalbaar. Maar de betrouwbaarheid deed hem de das om helaas.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  5
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens