Volkswagen Golf 2.0 TDI 170pk GTD (2009)

Volkswagen Golf 2.0 TDI 170pk GTD (2009)

UitvoeringGolf 2.0 TDI 170pk GTD
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2009

Golf GTD

Nieuwe Golf GTD besteld en wordt jan 2010 afgeleverd. Kon dit niet zo invullen.
Vorige week een fantastische proefrit gemaakt! Wat een snelle comfortabele auto. Een echte sport diesel. Als je hem even goed laat werken heb je nog steeds het gevoel dat hij het goed aan kan (170 pk, 350 nm). Zit echt degelijk in elkaar en dat voelt prettig aan. Maar ook de details van de auto; geweldige afwerking en gebruik van materialen. Ik moet nog even wachten, zucht....
Ben wel benieuwd of er al anderen zijn met enige ervaringen met deze auto. Zou het erg leuk vinden die te vernemen.
Als het zover is zal ik het ook laten weten!
Auto is natuurlijk niet goedkoop, maar je krijgt er wel een hele mooie sportieve en complete auto voor!

Komt eraan!

Vorige week even bij dealer geweest.
De nieuwe GTD stond die dag juist op de lijst van te produceren auto's, en wel in week 50.
Daarmee gelijk de afspraak gemaakt voor vrijdag 8 januari 2010 om hem op te halen.
Ik ga er voor de aflevering nog 16 incl winterbanden op laten zetten (op DEZENT F velgen).
Nog ruim 5 weken wachten, maar dan "krijg" je ook wel wat.....
Wordt vervolgd.

Leuk trouwens dat er nog een VW Golf GTD in de lijst staat; een witte, ook super!

Led-achterlichten VW Golf VI

Ik heb vandaag prijsopgave gehad van Led-achterlichten op basis van inleveren van de GTD-achterlichten: 500,00 euro. De auto is reeds geproduceerd; e.e.a. gebeurt dus achteraf.
Montage zou erg meevallen en wordt meegenomen in de afleverkosten.
Ik moet er nog wel even over nadenken.
Weet iemand hoe de kleur is van deze Led-achterlichten; zijn ze net zo mooi donker (kersen-rood) als die van de GTI/GTD?
Hoor het graag.
Groet,
GTD

Hij is binnen

• 9 km

Gisteren ben ik geinformeerd dat mijn auto was aangekomen bij de dealer.
Ben dus wel even gaan kijken ;-)
Prachtige wagen. Speciaal voor mij even in de showroom gezet!
De winterbanden waren er al op gezet.
De zomerbanden/velgen er ook bij gehaald om ze eens in het echt te zien.
Gelukkig toch hele mooie velgen.
Nu nog even wachten tot ik hem in januari kan ophalen.
GTD

Testauto AW nr. 52

Tot mijn verbazing zag ik dat de rode GTD (75-JNB-7) in de test van AW nr 52 dezelfde was als waarin ik mijn eerste ervaring in een GTD mocht opdoen op 27 okt jl.
Leuk verslag in de AW tussen Mazda 3 2.2 CiDT GT-M en VW Golf GTD. De GTD kwam er goed uit: geen GTI maar wel een fijne diesel met een sportief randje. Verder is het een snelle, stille en zuinige rijdersauto. Over de motor: Zeer goed blok met veel power over een lekker breed toerenbereik.
Ik kijk ernaar uit.

Aflevering

• 12 km

Op 7 januari, een dag eerder dan gepland kon ik mijn nieuwe auto ophalen. Mijn vorige auto, een VW Golf Plus TDI 77kw Sportline heb ik ingeruild. Mijn eerste indruk van de auto (de rit van ca. 120km naar huis) is dat de GTD bijzonder comfortabel rijdt en lekker stil is (common-rail). Hij ligt (nu nog met de winterbanden) lekker stevig op de weg. Het verbruik met deze nieuwe auto lag op ca. 5,6l per 100km en bij een snelheid van 120 - 140 km/u. Dat is nu al zuiniger dan de Golf Plus! Erg fijn is dat er nu een olie-temperatuurmeter in de boardcomputer zit en je dus goed kan controleren wanneer de motor echt op temperatuur is (en niet alleen de koelvloeistof). Ondanks dat ik niet een hele lijst van opties op de auto besteld heb, vind ik de auto goed voorzien van middelen (zoals climatecontrol, regensensor, 17 inch lm velgen, super sport interieur/stuur, zwarte dakbekleding, etc.).
Ik ga verder genieten ;-)

Eerste kilomers

Na ca. 5 weken en 2000 km's ben ik nog steeds heel tevreden over de GTD. Hij is lekker stil, ook bij koude motor in de winter.
Er komen natuurlijk ook geen rammels voor.
Bij 140 km/u in de 6e versnelling rijdt hij heerlijk comfortabel. Maar het kan natuurlijk ook sportiever bij hogere toerentallen.
De auto is standaard voorzien van bijna alle gemakken: 6-bak, licht- en zichtpakket, goede radio, climate control, prettig en stoer leren sportstuur, hele fijne sportstoelen, stoere grille met breedstralers, boardcomputer, cruise control, dubbele uitlaat met nette uitlaatsierstukken van chroom, etc.
En toch is de auto geen bijzonder opvallende auto. Hij heeft een ingetogen uitstraling. Ik krijg veel positieve reacties, maar bij anderen valt hij juist niet op. Dat is juist leuk. Ik rijd momenteel op 16 inch winterbanden van Michelin. Rijdt super.

Het verbruik is gemiddeld 5,6l op 100km (1 : 17,8) bij gemiddeld gebruik op langere afstanden op autosnelweg en autoweg. Ik gebruik veel de cruise control, maar motor is nog nieuw en het is winter (kouder dan gemiddeld over het jaar).
En als ik om me heen kijk lijkt het een exclusieve uitvoering; je komt ze bijna niet tegen en dat is wel zo leuk als je een Golf rijdt, maar geen doorsnee wilt zijn.
Op naar de volgende periode.

9,5