Volkswagen Golf 2.0 Highline (2001)
| Uitvoering | Golf 2.0 Highline |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2001 |
| Jaar van aanschaf | 2003 |
| KM-stand bij aanschaf | 71.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Ik heb deze auto nu 3 maanden in mijn bezit en ben vooralsnog dik tevreden.
In de highline versie is hij zeer compleet. Airco zit er niet op, was nog een optie in 2001, evenals een afstandsbediening op de centrale deurvergrendeling. Wel heeft hij standaard een schuif/kanteldak.
Kraakjes in het intereur had ik niet verwacht, maar is helaas wel waarneembaar te weten de hoedenplank. Verder maakt de auto de degelijke indruk die je verwacht. Dashboard zit solide in elkaar en ook de verdere afwerking van het interieur is top! De standaard sportstoelen zitten perfect en ik geniet nog dagelijks van de prachtige blauwe verlichting van het dashboard.
De wegligging is op comfort afgesteld. Dit had naar mijn smaak een tikje strakker mogen zijn. Hij wil best hellen in de bocht maar dankzij de eerder genoemde stoelen vergeef je het hem.
De 2.0 is met zijn 115pk een lekkere krachtige motor. Ruim voldoende voor een ontspannen en veilige rit. Hij pakt door zijn relatief hoge koppel makkelijk op vanaf lage toeren zodat je niet hoog in de toeren hoeft te klimmen of terug te schakelen om te kunnen versnellen. Stil is hij zeker niet, al kun je niet spreken van oncomfortabel.
Kortom een fijne, comfortabele auto met een tijdloos uiterlijk en uitstekende prestaties.
Koplampje rechtsvoor en verlichting rechtsachter vervangen. Verder geen problemen, mede dankzij de keurige aflevering met Apk en 2 jarig Auto Expertgarantie.