Volkswagen Golf 2.0 Highline (2001)
| Uitvoering | Golf 2.0 Highline |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2001 |
| Jaar van aanschaf | 2002 |
| KM-stand bij aanschaf | 18.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Auto is aangeschaft op een najaarsbeurs (2002), waar een aantal grote VW dealers hun voorkeur selectie met een extra jaar garantie (2jr.) verkochten. Ook de mobiliteitsgarantie van de VW organisatie hebben meegewogen om deze auto daar te kopen. Heb de zwarte metallic Golf Highline nu een jaar in mijn bezit, weer een 2 liter vanwege zijn soeplesse, o.a. als caravan trekker een must. Uitrusting is zeer compleet o.a autm. aircondioning, boordcomputer, cruisecontrol, lichtmetalen velgen, mistlampen en uitstekende stoelen. Het verbruik is hoger dan mijn vorige auto, maar door een hoger gewicht en airco wel begrijpelijk.
De onderhoudsintervallen zijn ook een pluspunt, door de longlifeolie is 30.000km of max 2 jaar, dit geeft de boordcomputer trouwens precies aan afhankelijk van de rijstijl.
Geen opmerkingen over de kwaliteit van de auto zelf, alleen de audioinstalatie welke ik over had laten zetten, zit erg laag t.o.v Vento/Golf model/III. Dit geldt trouwens ook voor de bediening airco/kachel deze zit te laag. De mooie binnenverlichting blauw hebben mij doen besluiten een Blauwpunktradio/CD aan te schaffen, dit display is in de zelfde blauwe VW kleuren. Als je bij 4 loudsprekers denkt dat zal wel 2 voor en 2 achter zijn, jammer alleen 4 speakers voor(front), dus je dure radio/CD heeft maar 2 kanalen, en geen achter (rear). Dit heeft mij doen besluiten een soundboard, (vervanging van de originele hoedenplank) aan te schaffen, bij de VW dealer is deze te koop.