Volkswagen Golf 2.0 GTI (1996)

Volkswagen Golf 2.0 GTI (1996)

UitvoeringGolf 2.0 GTI
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf2006

Sinds de zomer van 2006 ben ik de trotse bezitter van een Volkswagen Golf GTI. Ik was eigenlijk op zoek naar een ’gewone’ 1.6, maar toen het garagebedrijf waar ik een bijbaan heb gehad deze originele GTI (dus niet gepimpt) had staan met maar 51.000 echte kilometers voor een scherpe prijs had ik mijn beslissing gemaakt. En ik heb er geen spijt van gehad. Wat rijdt die auto geweldig. Na ruim 10 jaar nog geen kraakje of piepje te bekennen. Verder trekt hij behoorlijk vlot op en loopt de motor als een zonnetje. Voor het overgrote deel is de auto origineel, hij heeft alleen een verlagingsset en een andere uitlaat erop zitten. Zo’n verlagingsset is best leuk voor op de snelweg. Hij ligt bij op en afritten als een blok op de weg, maar op klinkerwegen stuiter je haast je stoel uit.
Ik rijd in ieder geval elke dag met veel plezier met deze auto naar mijn werk.

Tot nu toe waren alleen een lampje uitgebrand en deed het rechter portierraam het niet meer. Het raam hebben ze gerepareerd door het mechanisme en de motor te vervangen.
Verder heb ik nog geen problemen gehad.
km-stand: 57800

*Update (03-10-06)*
Vandaag heb ik de uitlaat moeten laten vernieuwen. Hij was in twee stukken gebroken en was dus wel aan vervanging toe.
km-stand: 57950

*Update (21-12-06)*
Uitlaat 2 weken geleden laten repareren. ze hadden de uitlaat niet goed vast gezet bij de garage, hij liep steeds tegen de as aan. Verder laat ik de eerste week van januari xenon inbouwen en dan vind ik het mooi geweest met de veranderingen. voor de rest laat ik de auto zoals hij nu is.
km-stand: 64950

*Update (28-01-07)*
Door de storm van een paar dagen terug heb ik schade aan mijn dak opgelopen. Door een dikke tak heb ik nu drie deuken in het dak zitten. Gelukkig worden die begin februari weer glad gestreken.
km-stand: 67200

*Update (10-01-08)*
Ben alweer een jaar verder en ben in de tussentijd geen problemen tegen gekomen. De auto bevalt nog steeds uitstekend.
km-stand: 81400

*Update (29-07-08)*
Drie weken geleden de auto in de service gedaan en geen bijzonderheden. Helaas ging deze week wel de bobine kapot. De dealer bood wel een goede service, binnen een uur na mijn telefoontje met het probleem zat er alweer een nieuwe bobine in de auto.
km-stand: 88600

*Update (15-02-10)
Een kleine update. Sinds de laatste update van 29-07-08 heb ik enkel lichte lekkage bij het carter gehad en mijn uitlaat was lek. Beide problemen zijn inmiddels al verholpen en verder heb ik geen problemen gehad met de auto. Het is een erg fijne reisauto die mij niet extreem snel, maar wel lekker vlot op de plaats van bestemming kan brengen.
km-stand: 115.100

4,0

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens