Volkswagen Golf 2.0 GTI (1996)

autoreview

Volkswagen Golf 2.0 GTI (1996)

Signalement

UitvoeringGolf 2.0 GTI
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf2006
KM-stand bij aanschaf51.000 km
KM-stand laatst115.100 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

 • 89.500 km

Sinds de zomer van 2006 ben ik de trotse bezitter van een Volkswagen Golf GTI. Ik was eigenlijk op zoek naar een ’gewone’ 1.6, maar toen het garagebedrijf waar ik een bijbaan heb gehad deze originele GTI (dus niet gepimpt) had staan met maar 51.000 echte kilometers voor een scherpe prijs had ik mijn beslissing gemaakt. En ik heb er geen spijt van gehad. Wat rijdt die auto geweldig. Na ruim 10 jaar nog geen kraakje of piepje te bekennen. Verder trekt hij behoorlijk vlot op en loopt de motor als een zonnetje. Voor het overgrote deel is de auto origineel, hij heeft alleen een verlagingsset en een andere uitlaat erop zitten. Zo’n verlagingsset is best leuk voor op de snelweg. Hij ligt bij op en afritten als een blok op de weg, maar op klinkerwegen stuiter je haast je stoel uit.
Ik rijd in ieder geval elke dag met veel plezier met deze auto naar mijn werk.

PROBLEMEN

 • 115.100 km

Tot nu toe waren alleen een lampje uitgebrand en deed het rechter portierraam het niet meer. Het raam hebben ze gerepareerd door het mechanisme en de motor te vervangen.
Verder heb ik nog geen problemen gehad.
km-stand: 57800

*Update (03-10-06)*
Vandaag heb ik de uitlaat moeten laten vernieuwen. Hij was in twee stukken gebroken en was dus wel aan vervanging toe.
km-stand: 57950

*Update (21-12-06)*
Uitlaat 2 weken geleden laten repareren. ze hadden de uitlaat niet goed vast gezet bij de garage, hij liep steeds tegen de as aan. Verder laat ik de eerste week van januari xenon inbouwen en dan vind ik het mooi geweest met de veranderingen. voor de rest laat ik de auto zoals hij nu is.
km-stand: 64950


*Update (28-01-07)*
Door de storm van een paar dagen terug heb ik schade aan mijn dak opgelopen. Door een dikke tak heb ik nu drie deuken in het dak zitten. Gelukkig worden die begin februari weer glad gestreken.
km-stand: 67200

*Update (10-01-08)*
Ben alweer een jaar verder en ben in de tussentijd geen problemen tegen gekomen. De auto bevalt nog steeds uitstekend.
km-stand: 81400

*Update (29-07-08)*
Drie weken geleden de auto in de service gedaan en geen bijzonderheden. Helaas ging deze week wel de bobine kapot. De dealer bood wel een goede service, binnen een uur na mijn telefoontje met het probleem zat er alweer een nieuwe bobine in de auto.
km-stand: 88600

*Update (15-02-10)
Een kleine update. Sinds de laatste update van 29-07-08 heb ik enkel lichte lekkage bij het carter gehad en mijn uitlaat was lek. Beide problemen zijn inmiddels al verholpen en verder heb ik geen problemen gehad met de auto. Het is een erg fijne reisauto die mij niet extreem snel, maar wel lekker vlot op de plaats van bestemming kan brengen.
km-stand: 115.100

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (17)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens