Volkswagen Golf 2.0 GTI (1995)
Uitvoering | Golf 2.0 GTI |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Golf 3 GTI
Sinds zaterdag in het bezit van een Golf 3 GTI uit 1995
Deze auto heb ik overgenomen van een goede vriend welke hem nieuw gekocht had, ik ben de 2e eigenaar.
Het is een echte Basic auto, elektrische ramen, centrale vergrendeling en dan ben ik er wel zo een beetje.
De auto is in zeer goede staat, met 113000 is de distributie vervangen, banden zijn pas vernieuwd, schokbrekers zijn nieuw, motorsteunen zijn vervangen en ga zo maar door, als er iets stuk was werd dit meteen gemaakt.
mijn eerste ervaring met de auto is dat hij zeer goed schakelt, niet te ligt en heel direct, wel een beetje lange slag vergeleken met mijn vorige auto maar absoluut niet hinderlijk.
De wegligging is super.
Het verbruik is volgens de boordcomputer 7/100 km 1 op 14 op lange afstanden, maar ik ga er van uit dat dit wel minder gaat worden.
De vorige eigenaar reed zeer veel motor en zo is er in de afgelopen jaren niet meer dan 3000 km per jaar met de GTI gereden.
Alleen in de eerste jaren van aanschaf is er aardig mee gereden.Dus een beetje losrijden gaat nog wel gebeuren.
Voor de rest ziet de auto er zeer mooi uit met hier en daar een paar krasjes en 1 heel flauw deukje.
En wat ik het mooist vind is dat de auto echt helemaal standaard is.
Als ik meer ervaringen heb dan zal ik de review weer updaten.
Na een week rondrijden is het verbruik inderdaad gedaald naar 7/100 (1 op 14)
Wat ook opvalt is dat als de auto stationair draait hij een beetje staat te deinen, tevens is er een hele licht afwijking te zien op de toerenteller, ga van het weekend even de bougies etc even nakijken, vermoedelijk komt het daar vandaan.