Volkswagen Golf 2.0 CL (1995)
Uitvoering | Golf 2.0 CL |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Ik moet eerlijk bekennen dat ik de auto nog niet zo lang in mijn bezit heb. Maar tot dusver bevalt hij prima. Verbruik ligt bij normaal rijden bij de 1:12/1:13. (acceptabel dus) de wegligging is prima. Dit komt ook mede omdat hij (oginele) verlagingsveren heeft en dat resulteert op een strakke wegligging. De leren sportstoelen (orgineel) zitten prima en zijn voor de berstuurder ook in hoogte verstelbaar. De achterbank kan omhoog geklapt worden waardoor de zitting nog lager kan.(wat resulteert op een grote kofferinhoud). Motorisch is de auto ook prima. Het is geen gti, maar vooruit wil hij zeker wel. Topsnelheid ligt ook tegen de 200 aan. Een groot nadeel van de golf is dat de remmen in verhouding met de auto waardeloos zijn. Als je met hogere snelheid een noodstop moet maken dan kan je het wel vergeten.
Over het algemeen is het een prima auto die zeker acceptabel te bereiden is.
15 November.. De dag dat 1 of andere idioot tegen mij auto aan fietste/reed?? EN GEEN BRIEFJE ACHTER LIET... flinke lakschade op de wielkast ’verbreder’? Bedankt!
22 November.. Ivm de schade die ik 15 November heb opgelopen ben ik naar een autospuiterij geweest ivm het spuiten van mijn spartbordverbreder. Kleur is bijna niet hetzelfde te krijgen als de auto.. (laat staan dat de kleur in de buurt komt) Volgens de ’autospuiters’ komt dit omdat de gele kleur nogal verkleurd... Zo erg??? Nou ja blijkbaar dus wel.. Ben naar een autoshop gegaan en heb een bus Commadant gekocht.. Dit schuurmiddel wil nog wel eens helpen om de oude kleur wat bij te krijgen.. nou moet ik niet zeggen dat het veeeel beter is geworden. Maar slechter is het zeker ook niet geworden. Op dit moment laat ik mijn gespoten Spartbordverbreder dag en nacht buiten liggen, in de hoop dat hij verkleurd. ’-)
3 Januari.. Met al dit lekkere weer merk ik wel dat mijn golf nogal vies word. Het lijkt wel alsof de auto het vuil van de weg opzuigt. Je hoeft nog geen 10 km te rijden en de achterkant is net zo zwart als de binnenkant van een schoorsteen.
Tot op heden heb ik gelukkig nog niet veel problemen gehad... Niet dat ik er van uit ga dat ze gaan komen!! Tijd geleden is de startmotor vervangen (Golf 3 kwaal)
-8 November is het pompje voor de CV (centrale vergrendeling) kapot gegaan, door overmatig vocht.. Nieuw pompje?? ongeveer 2 a 3 honderd euro. KASSA!! Maar lang leve marktplaats...( nieuw pompje 80 euro, werkt weer perfect!)
-16 November, auto voor de Apk.. Het kunstof koelhuis wat op de motor vastzit (ivm de koeling) lekt.. Dit kan een rubberen pakking zijn die niet goed zit, of in het ergste geval een scheur in het kunstof..(komt vaker voor bij golf)..
Tevens remblokken voor vervangen..
-29 November, auto hapert zo nu en dan. Waarschijnlijk door open luchtfilter. Ik denk dat deze van binnen vervuild is, waardoor de motor slecht reageert en dus niet goed loopt.(2 dagen later schoongemaakt, werkt weer prima)