Volkswagen Golf 2.0 16V FSI Turbo GTI (2006)

Volkswagen Golf 2.0 16V FSI Turbo GTI (2006)

UitvoeringGolf 2.0 16V FSI Turbo GTI
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2008

Eindelijk!

Het gemiddelde jongetje droomt ervan: een Golf GTI. Na jarenlang dromen en sparen was het dan eindelijk zover, ik kocht mijn eerste echte Golf GTI. Ik ben bijna 4 maanden lang opzoek geweest naar een Golf 5 GTI. Ik wilde hem met alles erop en eraan en een handbak! Na 4 maanden (en bijna de moed te hebben opgegeven)vond ik de Golf zoals ik hem wilde hebben. Ik kocht een handgeschakeld exemplaar uit 2006, met alle opties. Dus dat wil zeggen : Xenon, 18 inch Detroit velgen, in de kleur Black magic, schuifdak, leer, navigatie, pdc en ga zo nog maar even door! Ook zat er een volledige onderhoudshistorie bij de auto. Naar mijn mening erg belangrijk. Zeker met GTI’s!

Rij-eigenschappen:

Er wordt vaak gezegd ‘Volkswagen is wellicht saai, maar wel een hele goede allrounder’. Hier ben ik het mee eens. Het is een snelle, maar ook zeker een hele praktische wagen. Je kan er de dagelijkse boodschappen mee doen, maar ook op zondagmiddag een mooi stuurweggetje opzoeken om de limieten op te zoeken. De wegligging is naar mijn idee erg goed en stabiel. Zowel bij de sportieve ritjes als op de snelweg. Hij krijg vrij laat onderstuur en het stuurwiel geeft een goede feed-back bij het insturen.

Prestaties:

De 2.0 turbo is een heerlijk blok met een mooi geluid! Het is nog een ‘ouderwets’ (T)FSI blok, en dus zonder de bekende problemen met de huidige TSI motoren. De motor geeft een mooi geluid en uit de uitlaat komt ook de nodige herrie. Naar mijn mening zeer goed voor een 4 cilinder! Ik ben van mening dat als je een Golf GTI koopt, dan doe je dit niet om rustig te rijden. Dus wanneer je het koppel/schakelwerk goed beheerst en het ESP uitschakelt, moet de opgegeven 0 naar 100 tijd van 7,2 seconden makkelijk te verbeteren zijn. Wat is deze auto snel! Inhalen op de snelweg? Geen probleem! Van zn 4 naar z’n 2 terugschakelen? Plezier! Oftewel een razend snelle auto met een uitstekende wegligging.

Problemen/verbruik:

Wellicht een wat rare combinatie 'problemen/verbruik', maar het verbruik is een probleem. Wanneer u net zoals mij een vrij zware rechtervoet heeft, dan zult u al snel in de stad 1 op 6,5/7 rijden. Dit vind ik voor een auto met deze prestaties erg veel. Op de snelweg reed ik ongeveer 1 op 12. Als ik het rustig aan doe, dan is 1 op 14 haalbaar. Al blijft het stadverbruik naar mijn mening erg veel.

Conclusie:

(Excuses voor de relatief korte review)

De Golf GTI is een echte aanrader! Echter wanneer u een GTI aanschaft, zorg voor een allriskverzekering en een stuurslot! Want helaas is ook deze Golf gestolen. Helaas kwam er na 3 maanden een einde aan deze jongensdroom. Helaas maar waar!..