Volkswagen Golf 2.0 16V FSI Turbo GTI (2005)
| Uitvoering | Golf 2.0 16V FSI Turbo GTI |
| Versnellingen | 6, Sequentiële Automaat |
| Bouwjaar | 2005 |
| Jaar van aanschaf | 2006 |
| KM-stand bij aanschaf | 2.600 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Na een lange zoektocht heb ik in januari de knoop doorgehakt en een tweedehands Volkswagen Golf V GTI gekocht. Tweedehands is eigenlijk niet het juiste woord, er stond immers pas 2600 kilometer op de teller. De vorige eigenaar was een van de betere klanten van de (Italiaanse) Volkswagendealer, want na 4 maanden ruilde hij zijn GTI al in op een nieuwe R32.
Mijn auto staat op een Italiaans kenteken omdat ik ongeveer 8 maanden per jaar in Italie woon en werk. Dit scheelt aanzien in de kosten in vergelijking met Nederland(nieuw kost de DSG versie hier 28000 Euro). Ook de wegenbelasting en verzekering zijn hier goedkoper, dus ik hierover heb ik niets te klagen.
De auto is voorzien van de volgende extra’s:
DSG (met flippers!!)
Radio RCD 300 plus
Parktronic
Tot nu toe eigenlijk maar een klein minpuntje.
Ik vind dat de parktronic maar matig werkt. Al vanaf ongeveer anderhalve meter afstand tot een object begint hij al te piepen. Bij het dichter naderen van het object gaat dit steeds luider en sneller. Helaas is dit niet gekoppeld aan een ’balkje’ of een rijtje letjes zodat je veel beter je afstand kan inschatten.