Volkswagen Golf 2.0 TSI GTI Edition 35 (2011)

Volkswagen Golf GTI
Volkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf VI GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf VI GTIVolkswagen Golf VI GTIVolkswagen Golf VI GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTIVolkswagen Golf GTI

UitvoeringGolf 2.0 TSI GTI Edition 35
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2024

Een snelle alleskunner

Na de total loss verklaring van de Passat, moest ik noodgedwongen op zoek naar een andere auto.

In Eindhoven kwam ik bij Hamilton Automobielen een mooie Volkswagen Golf 6 GTI Edition 35 tegen, welke in tegenstelling tot de andere GTI is uitgevoerd met de sterkere en betrouwbare CDLG motor. Na een korte proefrit, heb ik de auto meegenomen. Voor kilometerstand was deze zeer netjes. Boekjes volledig ingevuld, grotendeels dealer onderhouden.

Het weekend erop heb ik de auto direct groot onderhoud gegeven. Hierbij is vervangen:
-Olie en filter
- Bougies
- Lucht- en interieurfilter
- Remvloeistof
- 4x banden Michelin Pilot Sport 5
- Nieuwe OEM Airco pomp. Oude maakte iets lawaai en wil er geen riscio mee lopen. Voordeel is dat ik vrijwel alles zelf kan doen inmiddels.

Totale kosten: 800 euro.

Inmiddels ben ik bijna 10.000 kilometer verder en kan ik zeggen dat het een goede aankoop is geweest. De auto is stage 1 getuned en heeft hiermee een vermogen van 315 pk gekregen. Hierdoor is de auto zeer snel en wendbaar geworden. In combinatie met een handbak levert dit enorm veel fun om. Ik mis de DSG dan ook zeker niet. Verder valt op dat de motor dit vermogen goed kan handelen. De motor slaat geen slag verkeerd en lekt op geen enkele plek. In tegenstelling tot andere vw producten.

Verder heeft de auto elke 5000 kilometer nieuwe olie gehad. Wat inhoud, dat deze recent voor de 3e keer in mijn bezit nieuwe olie heeft gehad. Is het overkill? Wellicht, maar baat het niet schaad het niet en voor 25 euro voor onderdelen en een uurtje werk, doe ik het met liefde.

De auto heeft mij nooit laten staan. Nou ja, 1x kwam er rook onder de auto vandaan. Er zat een chinese uitlaatklep op gemonteerd door een voorgaande eigenaar. Deze werkte al niet meer, dus had de afstandsbediening weggegooid. Echter begon deze uit het niets te smeulen. De volgende dag de bekabeling en de klep verwijderd, zodat deze weer origineel is. Wat mij betreft is deze dan prima. De omstanders hoeven mij niet van kilometers ver aan horen komen.

Komende plannen:
- Onderstel vernieuwen, oa schokdempers
- Distributieriem vervangen. Hiermee direct de nokkenasketting vervangen.
- Thermostaat vervangen: Af en toe gaat de temperatuur terug naar 70 graden.

Dit ga ik komende Juni zelf uitvoeren. HIerna volgt weer een update.

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf