Volkswagen Golf 1.9 TDI 90pk Milestone (1997)
Uitvoering | Golf 1.9 TDI 90pk Milestone |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Betrouwbare grijze muis
Mijn donkerblauwe Golf TDI, gekocht als kilometervreter deed precies dat. Heb er vier jaar met plezier in gereden. In die vier jaar, buiten het reguliere onderhoud eigenlijk twee klachten gehad:
- palletje van electrische raambediening bestuurder afgebroken
- waterpomp lekte bij ca. 170000 km
Beide zaken zijn keurig gerepareerd. De auto reed gemiddeld 1 ltr op 18,7 km (25% stad / 75% snelweg) en ik reed wel door. Vanwege gezinsuitbreiding (hond), en de wens van airco (was eigenlijk het enige echte gebrek) ingeruild voor een Seat Cordoba Vario TDI.
Wel was de oude TDI nogal luidruchtig aangezien VW nauwelijks aan geluidsisolatie deed bij de VW Golf III. Anyway, kwestie van een goede stereo erin en geluid iets harder zetten.
We (mijn vrouw en ik) hebben er met veel plezier ingereden, het was ook een mooie auto met de milestone-uitrusting en naar alle waarschijnlijkheid tuft ie nog wel ergens rond met een km-stand van tegen de 300000 km.
Mocht de huidige eigenaar dit lezen (was de SH-XS-87) ben ik erg benieuwd hoe het 'beestje' zich houdt...