Volkswagen Golf 1.9 TDI 90pk GL (1996)

autoreview

Volkswagen Golf 1.9 TDI 90pk GL (1996)

Signalement

UitvoeringGolf 1.9 TDI 90pk GL
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf2011
KM-stand bij aanschaf270.000 km
KM-stand laatst279.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Nostalgia El Cheapo

  • 270.000 km

Het onvermijdelijke is gebeurd. Mede dankzij de ontzettend hoge brandstofprijzen, gezocht en gevonden: een zuinigerd.

Ik wist het altijd al. Hij rijdt strak, mits de juiste schokdempers erop, hij rijdt door, al is er iets aan de hand, en bij de pomp is 't altijd lachen.

Aanschaf via een handelaar. Had 't liever van iemand gekocht die de auto kende. De vorige eigenaar was niet echt gul geweest bij het onderhouden. Dit mankeerde er aan:

Aan de voorkant was de schokdemper van één kant vervangen. Niet echt stabiel tijdens het rijden dus. Draagarm rubbers compleet versleten. Trillingen vanaf 120 km/h. Seat stuur en Seat velgen. Wielen moesten uitgelijnd worden. Voorbanden versleten. Riemspanner van dynamo maakt eerste 3 minuten lawaai. Distributie aan vervanging toe. Schokdempers achter ook al niet goed meer. Ruitmechanisme passagierskant defect. Gloeibougies op. Filters dicht. Ruitenwisser werkt alleen op snelste stand. De helft van de dashboardverlichting doet het niet. Radio krijgt geen stroom. Ik was een opknapproject rijker.

Wat is wel goed:

Elektrisch open dak werkt perfect. Koppeling bijna nieuw. Interieur ziet er niet slecht uit. Exterieur eigenlijk ook niet. Verstelbare stuur. Was een optie indertijd!

Verbruikt gemiddeld 1 op 20. Wow.

Wat heb ik al gedaan:
Draagarm links vervangen. Alle filters en olie. Bandjes, schokdempers, gloeikaarsjes, raammechanisme, radio, en distributie vervangen.

Ontzettend veel koude starts. En toch een lage verbruik verbruik. Dat is gewoon fenomenaal.

Update volgt na vervanging onderdelen.

Daar gaat hij weer...

  • 279.000 km

De auto moest gekeurd worden. Voordat ik dat deed heb ik eerst de voorste schokdempers vervangen door originele, wel 2e hands maar bijna nieuw. Voorbanden 2e hands Premium Contacts ook bijna nieuw. Raam mechanisme 2e hands en ook bijna nieuw. Kosten: €175.- Zoals het hoort.

Ruitenwisser gerepareerd door relais 19 er in te duwen. Vorige eigenaar was blijkbaar een vreemd mannetje aangezien hij deze eruit heeft getrokken en geen nieuwe voor (bijna) gratis er in heeft gedaan.

Uitlaat laten dichtlassen voor €15. 2 minuten werk.

Beide portieren zaten niet strak. De hemelbekleding kwam los. De distributie (+waterpomp dan) moest vervangen worden. Hij moest ook uitgelijnd worden.

Dat vond de nieuwe eigenaar niet erg. Had hem voor 1150, hij is weg voor 1250.

Mijn kosten voor onderhoud voor 9000 km: €140
Reparaties door ongelukje et cetera: €275

Kosten die gemaakt moeten worden door de nieuwe eigenaar (en dat heb ik haar ook verteld): minstens €600

Als het een exemplaar was geweest die goed onderhouden was zou ik hem nooit weg doen. Maar zo een exemplaar vind je niet makkelijk. Omdat het een auto is die makkelijk doorrijdt, doen mensen dat ook gewoon. Vooral in tijden dat het even minder gaat met de economie.

Update

Ik heb nu 2 kinderen en kijk heel anders naar deze auto's.Ik heb tegenwoordig een enorme afschuw voor deze roetende en stinkende bakken. De zwarte rookpluim ruikt naar slecht brandende kolen op een barbecue. Dat is zo ontzettend ongezond. Overheden zouden deze, onveilige rommel moeten vernietigen. Vroeger merkte ik het niet eens maar tegenwoordig stik ik zowat als ik er achter rijd.

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (5)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens