Volkswagen Golf 1.9 TDI 90pk CL (1996)
| Uitvoering | Golf 1.9 TDI 90pk CL |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 1996 |
| Jaar van aanschaf | 2007 |
| KM-stand bij aanschaf | 167.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Ik heb deze Golf 3 gekocht omdat mijn vorige VW Golf 2 onder een boom heeft gelegen, en dus onherstelbaar was. Ik was al lang opzoek naar een Golf 3, na lang zoeken heb in deze Golf 3 gevonden. Een TDI (66kw) CL model (type MATCH) 3 deurs. Is wel uitgerust met kuipzetels en sportstuur origineel van VW.Toen ik hem aankocht had hij enkel cv en airbags.
Opties: Nu heb ik er zelf originele elektrische ramen en elektrische verwarmde buitenspiegels erop gemonteerd. Ook heeft hij houtafwerking en chromeafwerking. Trekhaak. Afstandsbediening.
Motor: het is een beresterke motor die TDI. 90pk zuinig en vinnig topsnelheid van 190km/u. Ik vond het toch niet genoeg en heb er een powerbox in gestoken en leverd hij nu +-115pk. Trekt lekker snel door, hiermee ben je altijd snel weg bij de lichten. Zuiniger. De topsnelheid ligt bij +-205km/u. Er zit ook een sportluchtfilter op. Als ik naar de bergen trek is dit altijd genieten gwn 120km/u blijven aanhouden in 5de versnelling zalig gewoon.
Tuning: Als tuning onderdelen heb ik: Xenon, lexus achterlichten,angel eyes koplampen en pinkers, Remus uitlaat. boze look, brede VR6 lip. Borbet velgen, getinte ramen...
168000km:Probleem met katalysator: turbo viel weg bij 130km/u is opgelost door binnenin de katalysator de rubbers te vervangen.
169000km: nieuwe achterschokdempers.
172000km: nieuwe remschijven en remblokken
178000km: groot onderhoud alle riemen laten vervangen nieuwe oliefilter...
182000km: nieuwe vooruit
PRIVATE LEASE Volkswagen Golf
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Een Volkswagen Golf VR6 kan 30 jaar later van alles zijn omdat er ontzettend veel geknutseld is

Videoflashback: Volkswagen Golf GTI 16V - 588.456 km - Klokje Rond

Volkswagen Golf III Rallye - Reportage