Volkswagen Golf 1.9 TDI 90pk Businessline (2008)
Uitvoering | Golf 1.9 TDI 90pk Businessline |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
De auto is nieuw, alleen de thuisreis vanuit Zwolle heb ik er tot nu toe mee gereden. Het is merkbaar veel meer auto dan de Polo was. Ondanks het feit dat deze auto ’maar’ 90 pk heeft kan hij goed in het verkeer meekomen. Dit laatste miste ik bij de Polo.
Mijn werkgever heeft deze Businessline voor mij geleast. Het is een actiemodel van VW met o.a. 16 inch banden, een leren stuur, schakelpookknop en handrem greep. Dit in tegenstelling tot de beschrijving van autoweek.
In tegenstelling tot de standaard Continental banden zijn onder deze VW Michelin Energy banden gemonteerd. Bij de aflevering begreep ik dat dit zeker niet standaard is. Persoonlijk ben ik er erg blij mee, omdat eerdere ervaringen met Continental niet erg positief zijn geweest.
De motor is erg stil op het moment dat deze op temperatuur is. Dit valt mij mee als ik soms ook omschrijvingen als: ’tractor’ lees. Doordat de auto stil is hoor je wel het geruis van de wind en het afrolgeluid van de banden.
Het is mijn bedoeling om regelmatig een update te verzorgen. Ik kan nu op een aantal punten geen oordeel geven. Wel vind ik de aankleding van de auto ten opzichte van de prijs zo veel beter dan de VW Polo, dat ik dit wel hoog durf te waarderen.
20080217 De Golf heeft nu 4.500 km gereden. Het is een heerlijke auto met een erg fijne motor. De airco vind ik wat minder. Het blijft warm in de auto. Stoelen zijn goed. Sturen gaat erg direct, waarbij de stuurbekrachtiging niet te licht of te zwaar aanvoelt.
De radio: bij aflevering zat er een JVC radio/cd in. Het geluid samen met de 4 standaard luidsprekers is niet geweldig.
Remmen: goed, maar het kan beter. Privé nu een Renault Megane (2005). Deze remt toch echt beter (mijn persoonlijke mening).
Wat mis ik: bij de achterklep een manier om deze dicht te doen zonder vuile handen te krijgen. Dit werkt niet echt als je naar klanten moet. Verder is de auto ondanks het geringe aantal km niet vrij van kraakjes. Ik stoor mij er verder niet aan omdat het niet doorlopend is, maar dit had ik van VW niet verwacht.
Helaas zal ik op 22 feb 2008 deze auto weer in gaan leveren doordat ik een andere baan heb gekregen. De auto die ik dan ga rijden is een Saab 9-3. Helaas mocht ik de Golf niet meenemen. Ik had dit zeker gedaan.
Geen de auto is nog nieuw.