Volkswagen Golf 1.9 TDI 90pk Businessline (2005)
| Uitvoering | Golf 1.9 TDI 90pk Businessline |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2005 |
| Jaar van aanschaf | 2005 |
| KM-stand bij aanschaf | 18 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Ik ben nu bijna 6 weken in het bezit van een Volkswagen Golf V 1.9 TDI Businessline (90 PK). Inmiddels heb ik voor mijn werk als rij instructeur alweer bijna 10.000 kilometer met de auto afgelegd.
In eerste instantie was ik een beetje sceptisch over de 90 PK dieselmotor. Maar ik moet toegeven dat ie niet zo heel veel vermogen inleverd ten opzichte van de 100 pk Golf 4 die ik hiervoor reed.
De auto bevalt prima! het optionele sportonderstel waarvoor ik gekozen heb houd de auto goed op de weg. Zeker in combinatie met 225/45 17 inch wielen is de auto de bocht niet uit te krijgen. En ook met drempels is het een verademing. De voorkant wordt door het sportonderstel meteen omhoog gelift zodra ik een drempel oprijd. Geen drempeltjes meer pakken met de bodembescherming zoals met de week afgeveerde golf 4. Op slecht wegdek op de snelweg worden oneffenheden iets harder doorgegeven maar dat neem ik graag voorlief.
Ook de optionele Climate control werkt perfect. Je hebt er geen omkijken naar en de temperatuur is goed in orde.
Het enige negatieve wat ik over de auto kan vertellen zijn de stoelen. In beide stoelen zit een harde balk onder het zitvlak, die in eerste instantie niet storend is maar als je 8 à 9 uur per dag in de auto zit zoals ik begint dat behoorlijk irritant te worden.
Ik heb eigenlijk geen problemen met de auto gehad. Of het moest zijn dat het grootlicht niet goed stond afgesteld bij aflevering. Wat uiteraard meteen door de dealer werd verholpen.
Ik ben zeer tevreden over de auto zeker als ik het vergelijk met mijn vorige Golf 4 waarmee ik in de eerste maand meerdere keren bij de dealer heb gestaan.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker
PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Golf R32, 147 GTA, Impreza WRX, deze heftige straatracers koop je voor €15.000

Volkswagen Golf 2.0 TDI - 2008 - 320.833 km - Klokje Rond

Volkswagen Golf 1.6 (2007) - Opel Astra 1.6 (2007)

Volkswagen Golf GTI Limited Edition 240