Volkswagen Golf 1.9 TDI 105pk Trendline (2006)
| Uitvoering | Golf 1.9 TDI 105pk Trendline |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2006 |
| Jaar van aanschaf | 2006 |
| KM-stand bij aanschaf | 7 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Voorloop leaseauto. Gereden van september tot november 2006. Erg prettig auto. Redelijk ruim, comfortabel en een heerlijk sterke dieselmotor. Met name de tussensprints geven een heerlijke duw in de rug. Wel jammer van het geluid. Ik noemde de auto dan ook al snel ’de traktor’.
Schakelen is heerlijk. Fijn kort pookje. Even wennen, maar een prima koppeling. Je kan er met achteloos gemak schokvrij met schakelen.
Jammer van de wat weke voorvering. Ik ben absoluut geen ruwe rijder, maar heb toch een aantal keren het wegdek weten te schrapen na een drempel. Overigens merk je daar verder niets van. Hij stuurt prima.
Het verbruik is me tegengevallen. Ik reed er rond de 1:16 a 1:17 mee, met een gemiddelde rijstijl. Het werd wel iets beter naarmate de kilometers vorderden, maar het heeft met niet kunnen overtuigen.
Kortom, fijn rijdende, lekker degelijke auto. Jammer van de dure (lease)prijs, anders had ik zeker een Golf overwogen als definitiefe leaseauto.
De radio (niet-fabrieks) heeft een kleine 1000km kuren gehad, maar die zijn vanzelf weer verdwenen. Na een koude start klonk er gekraak en gepiep bij de achterwielophanging. Ging na een aantal minuten vanzelf weer over. De hoedenplank wilde ook wel eens kraken. Had ik eerlijk gezegd niet verwacht van een Golf.
Verder uiteraard niets bijzonders. Mag ook niet, de eerste 10.000km.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker
PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Golf R32, 147 GTA, Impreza WRX, deze heftige straatracers koop je voor €15.000

Volkswagen Golf 2.0 TDI - 2008 - 320.833 km - Klokje Rond

Volkswagen Golf 1.6 (2007) - Opel Astra 1.6 (2007)

Volkswagen Golf GTI Limited Edition 240