Volkswagen Golf 1.9 TDI 105pk Sportline (2005)
| Uitvoering | Golf 1.9 TDI 105pk Sportline |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2005 |
| Jaar van aanschaf | 2005 |
| KM-stand bij aanschaf | 2.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Begin dit jaar kreeg ik bij de start van mijn werkzaamheden voor mijn nieuwe werkgever ook een voorlooplease auto tot mijn beschikking.
Ik mocht een prachtige lichtblauwe Golf V meenemen aan het eind van de dag. Voorzien van alle gemakken, zoals climate control, ASR etcetera.
Zo’n beetje alle omstandigheden heb ik er mee meegemaakt in de ruim 20.000 km die ik er in ongeveer drie maanden mee reed.
Tijdens de behoorlijke sneeuwval begin 2005 hield de ASR me op de weg waar her en der auto’s de berm in gingen door de gladheid.
Het is een enorm strakke auto, die je met hogere snelheden de bocht door kunt krijgen dan eigenlijk verantwoord is.
Voor de rest kom je er ook goed mee mee in het verkeer, 105PK is ruim voldoende voor deze auto. De versnellingsbak is ook een groot plezier om te bedienen. Wanneer je de pook beroert, gaat ie gewoon meteen in de versnelling waar je hem in wilde hebben.
De auto is ook bijzonder ruim van binnen. Als mountainbiker is de mogelijkheid om de MTB achterin te kunnen gooien wel belangrijk en dat lukt bij deze auto (met de achterbank plat en de wielen uit de fiets) prima, helemaal omdat de kofferbak mooi rechthoekig is en lekker breed. Iets wat ook te merken is bij het inladen van de gitaarkoffers die ook wel eens mee moeten.
Kortom: wat is die Golf V een ontzettend goede auto. Jammer dat ie zo ontzettend duur is. Ook in de lease. Toch vond ik het jammer om hem in te moeten leveren toen m’n definitieve leaser werd afgeleverd.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker
PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Golf R32, 147 GTA, Impreza WRX, deze heftige straatracers koop je voor €15.000

Volkswagen Golf 2.0 TDI - 2008 - 320.833 km - Klokje Rond

Volkswagen Golf 1.6 (2007) - Opel Astra 1.6 (2007)

Volkswagen Golf GTI Limited Edition 240