Volkswagen Golf 1.9 TDI 105pk Optive (2008)

Volkswagen Golf
Volkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen Golf - interieurVolkswagen Golf - interieurVolkswagen Golf - interieur

UitvoeringGolf 1.9 TDI 105pk Optive
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Sinds begin december mijn eerste leaseauto. Keuze v/d wagen was beperkt tot VAG-groep, iedereen heeft een Audi op ’t werk maar omwille van de bijtelling toch voor VW gekozen. Ben Belg, woon in Belgie & werk in Nederland. Maar heb gelukkig toch een Belgische auto mogen leasen. Heb dus eigenlijk een Golf V, serie ’United’. Deze is hier niet te selecteren maar komt het meeste overeen met de Nederlandse Optive-serie. 1.9 tdi 105 pk, 6v handgeschakeld, opties RNS510 DVD GPS, licht-& zichtpakket, middenarmsteun voor, USBaansluiting, 6 cd wisselaar & handsfree set. Kleur United Grey.
Bij aflevering ABT-chiptuning erin op 130PK - 305NM (standaard 105PK, 250NM).
Auto besteld begin november 2007, afgeleverd eerste week februari 2008.
Wegens tijdgebrek auto besteld zonder proefrijden. Wist toch dat het omwille van de bijtelling Golf zou worden en geen A3 of A4. Was omwille van de vele reacties hier sowieso een beetje bevooroordeeld over de TDI’s rumoerige motor maar dat valt me helemaal mee. Met de radio uit vind ik deze auto pakken stiller dan mijn vorige Mazda 323F 2L tdvi (ditd in NL), terwijl ik deze reeds stil ervaarde en ook herhaaldelijk die commentaar kreeg. (Heb daar trouwens 5jaar - 160000km mee gereden zonder enig probleem. Wel geen Myrevieuw geschreven) Heb nu +/- 3800 km gereden op 3 weken, auto bevalt helemaal: snel zat, zuinig genoeg: boordcomputer staat op 5.7L/100km, waarvan +/- 50% snelweg en geen trage chauffeur. Stoplichtsprintjes doe ik niet aan mee, rij wel gemiddeld 140+ op snelweg. Winterbanden trouwens gemonteerd bij aflevering, dus verbruik zal wel zakken als de gewone banden er weer op gaan??
Winterbanden lijken wel ook vrij rumoerig? Weet niet wat dit doet met normale banden.
GPS werkt zeer snel, beter dan de Audi A4 die we op het werk hebben & waar ik veel me gereden heb. Geluid van de Radio ook helemaal tevreden over, speel vooral mp3 af. (Wel 10 luidsprekers standaard)
Ben dus helemaal tevreden met deze auto, al rij ik er eigenlijk nog maar net mee. Snap echt niet al die negatieve commentaar op de Golfjes. OK, de aankooppprijs is aan de dure kant(indien prive gekocht), want voor een paar duizend euro minder rij je een andere middenklasser met dezelfde specs/uitrustingen, maar dat zal de naam VW wel zijn die je betaalt??

Enige nadeel wat ik tot nu toe ervaar is de standaard climatic airco/verwarming. Als je vertrekt staat deze op 22C en na ietwat 15 min wordt het kouder en moet je deze naar 24C zetten want het wordt precies koud. Moet er wel bij weggen dat ik de motor niet echt op toeren jaag. Meestal opschakelen tussen 2200-2400rpm. En dan stoor ik niemand op de linkse rijstrook...

Zal deze comment nog wel updaten na verloop van tijd, al verwacht ik weinig schokkends. Bij aflevering zegde de garagist dat ik niet moest schrikken als jet olielampje zou oplichten na 5000-6000 km. Echter de olie regelmatig gepeild en geen verschil merkbaar tot nu toe.
Foto’s volgen zodra winterbanden (stalen velgen) eraf zijn.

**01/04/2008
Auto is nu bijna 2 maanden in mijn bezit. Kilometerstand net over de 7500. Nog steeds zeer tevreden over mijn Golf. Stuurt weliswaar niet zo strak als mijn vorige Mazda 323F, is precies zachter afgeveerd. Gemiddeld verbruik tot nu toe 5.7L/100km op winterbanden. Nog altijd nul olie moeten bijvullen. Wel altijd goed warmgereden voraleer gas te geven & toerenteller tussen 2000-3000 rpm gehouden steeds. Gaat vlot genoeg.
Verschillende passagiers meegenomen in de auto en deze vonden ’m ook verassend stil. Motor hoor ik eigenlijk niet, hoor vooral de Michelin-winterbanden.
Maar die gaan er binnenkort weer af & de alu’s erop.
Nokia 6021 is ook vervangen door een Nokia 6300 want werkte toch niet naar behoren. Nu wel, gsm was echter wel prijzig (200 euro in belgie, krijg je niet gratis zoals in Nederland)
Conclusie tot nu toe: stond er sceptisch tegenover omwille van veel (ook negatieve) reacties hier, maar valt mij dus 100% positief mee.

Bij aflevering werkte handsfree niet, GPS RNS510 laten updaten en mijn Nokia 6021’s firmware laten upgraden en het werkte wel. Hebben bij VWdealer wel wat moeten zoeken want was de eerste NRS510 die ze geleverd hadden.

10,0