Volkswagen Golf 1.9 TDI 105pk Optive (2007)
Uitvoering | Golf 1.9 TDI 105pk Optive |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Na ongeveer 10 jaar (verschillende) BMW's, voor mijn werk (eigen rijschool)
op zoek gegaan naar een degelijke diesel. Diverse compacte auto's (BMW 1-serie, Alfa 147, Opel Astra, Toyota Corrola, Audi A3 SportBack en Peugeot 308) testgereden. BMW is te onpraktisch voor rijles, Alfa en Peugeot rijden hetzelde als
een tram/metro, Toyota voelde voor mij niet degelijk aan. Bleven de Audi en VW voor mij over. Audi was voor mij iets aan de hoge (prijs) kant, dus werd het VW. Rijdt zeer soepel en is heel makkelijk handelbaar. Kon een mooie company-car op de kop tikken, afgelopen april. Een VW Golf 1.9 TDi Optive 3 van sept. 2007 met net 17.500 km. op de teller. Met cognac-bruin lederen interieur, RNS310 Navigatie, Parrot Bluetooth, Clima, licht-zicht pakket, cruise-controle in Black Magic Pearl.
Ik begin met rijlessen vanaf december 2008, dus kan ik nog even zelf genieten van de auto en het "leren kennen". Nu merk ik, dat op de snelweg de auto iets zweverig is en dat ik op een volle tank (50 L) maar maximaal 750 km haal. Dat is 1 op 15!!
Rij ik pittig, dan haal ik 710/720 km, rij ik echt rustig en zuinig, dan haal ik 740/750 km. Meer niet. Ben diverse (3) keren naar VW dealer geweest, maar zij konden
niets vinden. Bij de laatste keer hebben ze iets aan de software veranderd, maar ik merk nog geen verschil. Auto heeft nog fabrieksgarantie.
Moet wel zeggen, dat ik na aanschaf 18 inch velgen heb laten monteren, maar ik ken collega's van me met dezelfde maat velgen, die zeker 900 km. op een volle tank halen. Hoorde van hun, dat ze zelfs tijdens de rijlessen zeker 800 km. rijden.
Bij mij zal dat dan net 600km zijn denk ik, da's niet rendabel.
Weet echt niet meer wat ik kan doen, hoop dat iemand een oplossing voor me weet.
Brandstofverbruik is te hoog (1 op 15), en dat voor een 1.9 TDi.