Volkswagen Golf 1.9 TDI 105pk Comfortline (2005)

Volkswagen Golf
Volkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen Golf - interieurVolkswagen Golf - interieurVolkswagen Golf - interieur

UitvoeringGolf 1.9 TDI 105pk Comfortline
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2010

De aankoop

-=====Het verhaal=====-
Omdat ik in Nederland er niet in ben geslaagd een passend auto te vinden die binnen mijn criteria zou moeten voldoen, ben ik tot de conclusie gekomen om een auto te kopen en het buitenland.

Mijn oog was gevallen op een golf 5 uit '05, niet de jongste golf 5. Daarentegen was de kilometerstand wel beduidend jonger. Ik was namelijk op zoek naar een betrouwbare golf (dus tussen de 25k en 125k km), en heb mijn portomonnee dus voor deze golf open getrokken. De proefrit was al gauw geslaagd (logisch met 25.200km) en de betaling was rond. Ben erg blij met de auto die momenteel zoeen 3.500€ goedkoper is dan zijn zusjes in Nederland.

-=====De eerste ritjes=====-
Mijn eerste impressie van deze auto is heel erg positief. Ik ben een Tigra gewend met mijn 1.93 meter wat wel eens afzien was. Het interieur van de comfortline bevalt mij heel erg goed, in mijn ogen is de Golf niet voor niets de maatstaf in zijn klasse. Je hebt niet veel tijd nodig voor je je draai vindt in deze auto. Alles is overzichtelijk ruim, en zeer netjes afgewerkt. Uiteraard hoop ik dat ik deze auto ook zo in deze staat kan houden, ik heb namelijk al wat golfjes gezien met 100.000km die toch echt flink te grazen zijn genomen door mensen die er niet in thuis horen.

Qua rijden is deze golf 1.9TDI 105pk DSG een waar genot. Het schakelen van de Direct Shift Gearbox (in duits: Der Schumi Getriebe (De schumacher Versnellingsbak)) gaat echt helemaal soepel boven mijn verwachtingen uit. Zelfst bij koud starten en meteen rijden voel je hem niet terugzakken en terughouden, een dikke 10. Ik heb persé gekozen voor een automaat omdat ik veel file rijdt, en in deze tijd rond de spits is het niet de moeilijkste klus om het wereldrecord koppeling indrukken te verbeteren. De 1.9 doet voor mij prima zijn werk t.o.v. de 2.0, Deze anderhalve seconde verschil op de sprint (wat ik nooit doe) kan niet op tegen het verschil in verbruik in mijn ogen. 1 op 19 @120kmh en 1 op 25 @100kmh vindt ik zeer netjes, voor de centenn**kers onder ons.

Het weggedrag van de Golf heb ik nog niet zo kunnen uittesten, heb er pas 200km mee "mogen" rijden van instantie naar instantie. Het sturen voelt voor mij erg lekker aan. Hierna voelt mij tigra met stuurbekrachtiging opeens aan als een panda uit '92. Maar even zonder grapjes, ik mag wel eens rijden in de MB C300 '08 15.000km van mijn vader en qua weggedrag voelt deze naar mijn mening gehegenlijk aan.

Met de komst van mij dochtertje was de overstap naar de Golf een must. Ik zat in het begin nog eventueel te denken over een Golf Plus maar heb toch gekozen voor deze die ook al zeer ruim is in mijn ogen. De kinderwagen, kindertassen, 1 babytje met maxi-cosy gaat er met alle gemak in. Al vind ik de hoedenplank voor een klein gezin al snel overbodig, sinds deze toch elke 2 dagen eruit gaat i.v.m. de kinderwagen en tassen.

-=====De problemen=====-
Voor zover heb ik nog geen problemen gehad in welke vorm dan ook, enige minpuntjes was ik vind is dat de boordcomputer niet in het nederlands is, maar qua rijden en techniek nog niks ondervonden. ik zal een volgende revieuw schrijven als ik de 30.000 gepasseerd ben.