Volkswagen Golf 1.9 TDI 105pk BlueMotion Comfortline (2008)

Volkswagen Golf 1.9 TDI 105pk BlueMotion Comfortline (2008)

UitvoeringGolf 1.9 TDI 105pk BlueMotion Comfortline
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2011

Van Opel naar VW

Na drie jaar in een Corsa 1.3 cdti gereden te hebben nu een VW Golf V. Een verademing.

Van buiten:
De golf is geen opzienbarende auto, maar er is ook weinig op aan te merken. De meegespoten carrosseriedelen en LM velgen maken deze Golf wel af.

Van binnen:
Het interieur van de Golf bestaat uit mooie materialen, de stoelen zitten goed en alle bediening zit waar je het verwacht. Het navigatiesysteem laat zich echter niet zo makkelijk bedienen.

Het rijden:
De 1.9 motor is niet de meest moderne, maar hij staat wel degelijk zijn mannetje. Ook bij hogere snelheden weinig geluid en voldoende koppel.

Het onderstel is perfect. Niet te hard, niet te zacht. De Golf zal je niet snel verrassen op bijvoorbeeld een nat wegdek of in een scherpe bocht.

Problemen:
Ik heb pas 15.000 met deze wagen gereden en tot op heden geen problemen.

De Golf rolt rustig door

Ik rijd deze Golf inmiddels als weer ruim een jaar. Met gemiddeld 1200 tot 1400 kilometer per week wordt de auto zeker niet ontzien.

De positieve punten:
Ondanks de relatief verouderde techniek ben ik zeer te spreken de Golf. Het 1.9 blok presteert prima en geeft geen problemen. De auto is comfortabel en ligt goed op de weg.

Jammer:
Tijdens langere ritten begint het dashboard waar mijn rechter knie tegenaan leunt te irriteren.

Niets te melden

Er is bij een kilometerstand van 137000 kilometer eigenlijk niets te melden en dat is denk ik een goed teken. Volgende week gaat de Golf op voor zijn APK beurt, maar ik verwacht daar geen gekkigheden.

Ik ben nog steeds zeer te spreken over de betrouwbaarheid van de Golf en met mij vast vele anderen, want wat kom je veel Golfs tegen onderweg!

Andere baan en dus afscheid nemen van Golf

Per 1 mei een andere baan en dus afscheid genomen van de Golf. De Golf is eigenlijk zo goed dat je het snel normaal gaat vinden.

Als ex Opel rijder weet ik dat dat niet zo is. Ik heb met plezier in deze Golf gereden en zou eenieder die een tweedehands diesel zoekt een Golf V (of nieuwer) aanraden.

Betrouwbaar, degelijk, snel genoeg, prima onderstel en ergonomie, goed uitgerust, meer dan acceptabel verbruik ook, maar wel een tikkie saai...

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf