Volkswagen Golf 1.9 SDI CL (1997)

Volkswagen Golf
Volkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen Golf - interieur

UitvoeringGolf 1.9 SDI CL
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2006

Nadat ik twee jaar geld in mijn 306’je had gestopt en het einde nog steeds niet in zicht was besloot ik een andere, betrouwbare, auto te kopen.

Het eerste wat je zal opvallen als je het profiel van de Golf leest is de kilometer-stand. Of, misschien juist niet...

Ik kocht de auto met de niet te misselijke kilometerstand van 250.000 km. Nu zou je als logisch denkende autokoper hier met een boog omheen lopen, maar ik niet. De diesel van Volkswagen die in deze auto ligt is een van de sterkste motoren die er ooit gemaakt zijn. Ze zijn bij normaal rijgedrag niet kapot te krijgen... een beetje olie erin en verders totaal geen omkijken naar.

Ik heb inmiddels ongeveer 75.000 dkm er mee gereden en ben nog steeds zeer tevreden over de auto. Natuurlijk het is niet een van de snelste motoren, ja, je verliest iedere stoplicht-sprint (Misschien zelfs van een Nissan Micra 1.0) Maar goed daar is deze motor ook niet voor gemaakt.

De motor is in de winter rauw en als hij koud is goed te horen. De diesel roffelt er lekker op los. Daar staat tegenover dat ik uit een tank van 50 liter ongeveer 980 km haal. Dat betekend bijna een gemiddelde van 1:19,5. Dat is in deze dure tijden van benzine en diesel niet verkeerd. Dit alles terwijl ik geen zuinige rijder ben, ik rijd vrijwel altijd zo rond de 140-150 kmh op de snelweg.

Ik ben er van overtuigd dat ik nog wel 75.000 dkm kan doorrijden met deze auto. Ik ga dan ook minimaal voor de 400.000 dkm voordat ik erover denk om een andere auto te kopen.

Tuurlijk zijn er ook minpunten aan de auto. ELke dag is er wel een ander kraakje, rammeltje of geluidje. Dit is Volkswagen eigen, bij de Polo TDI van mijn ouders heb ik dit inmiddels ook al ontdekt... En dan de lak. Die bladert tot mijn verschrikking nu al af. Ik begrijp niet goed waar dit vandaan komt maar de bescherm-laag lijkt los te laten. Dit is mij een doorn in het oog. Overspuiten is mij gewoon te duur.

De karige uitrusting is ook een minpunt. Nog net stuurbekrachtiging maar daar houdt het mee op. Geen elektrische ramen, geen ABS etc.

De minpunten kunnen echter niet tegen de pluspunten op. Ik ben verknocht aan mijn roffelende Golfje en blijf er voorlopig nog in rijden. Hij doet het overal en altijd! Ik hou jullie op de hoogte mocht ik de 400.00 dkm halen! Autoweek kan een brief verwachten voor klokje rond!

-Defecte stuurschakelaar (versleten)09/06/2007 € 120,-
-Vervanging complete uitlaat (erg duur!!!) 14/07/2006 € 750,-