Volkswagen Golf 1.9 Diesel CL (1996)

Volkswagen Golf
Volkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen Golf - interieur

UitvoeringGolf 1.9 Diesel CL
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf2009

Volkswagen Golf 3 1.9 diesel Atlanta

Hierbij ook een verslag van mijn Volkswagen Golf (heb er ook één geschreven over mijn Vw Corrado 2.0 8V)

Aangezien mijn Vw Corrado wel wat duur werd in onderhoud en ik toch de nodige km's maak, heb ik besloten om er een auto bij te kopen.
Een tijdje gezocht en liep tegen een Vw Golf 3 1.9 diesel aan, met een zogenaamd Atlanta-pakket. Dit wil zeggen; witte wijzerplaten, sportstoelen, donkere achterlichten, witte knipperlichten voor) Tevens is dit expemplaar voorzien van een schuif/kanteldak (niet origineel).

Ik wou persee een 1.9 diesel hebben, zonder turbo en intercooler. Onder het motto; wat er niet opzit, kan ook niet stuk.

De auto is dealer-onderhouden van kmstand 0 tot aan 209.000(!). Alle rekeningen vanaf 2000 waren aantoonbaar. Ook de NAP is gecheckt en deze bleek te kloppen. De vorige eigenaar heeft(ik ben de derde) heeft er in het begin het nodige mee gereden, maar daarna heel weinig (hij heeft de auto bijna 10 jaar gehad). Sommige jaren zelfs maar rond de 8.000 km. Wel heeft ie elk jaar keurig zijn beurten gehad. Geeft wel een goede indruk. Vaak zijn de boekjes zoek, bij oudere auto's.

De auto had in eerste instantie een wel een behoorlijke vraagprijs. Na een proefrit nog even om de auto gelopen en kwamen we er achter, dat er een gat onderaan een dorpel zat. Hierdoor wel behoorlijk af kunnen dingen op de prijs en dit gelijk laten herstellen door de spuiter, samen met nog wat roestplekjes.

Algemene indruk.
Het betreft een vrij standaard auto. Hij voelt er degelijk aan en alles functioneerd naar behoren. De motor pakt soepel op, maar is natuurlijk niet echt snel. Wel is het heel relaxt rijden. Ik heb hiervoor een TDI 90 pk gehad en daar reed ik toch wel steeds harder mee.
In het begin was de motor wel erg traag. Ik rijdt hem altijd eerst rustig warm en ben er daarna steeds een beetje harder mee gaan rijden met warme motor. Na een paar duizend km heb ik er eens, op een lange rit, volgas mee gereden. Het lijkt wel alsof de motor nu pas wat los komt.

Verbruik.
Het gemiddeld verbruik zal ergens tussen de 1 op 18/19 liggen en is dus heel acceptabel. Let wel, met rustige rijstijl en langere afstanden.

Kosten.
Hier kan ik nog weinig over zeggen, daar ik er pas 5.000 km mee heb gereden (de volgende beurt is namelijk pas over 5.000 km, aldus het serviceboekje). Wel heb ik de indruk, dat het niet echt dure auto's zijn om in te rijden. Maar heb deze geselecteerd, doordat hij altijd dealer-onderhouden is en je verneemt dat toch wel. De motor loopt erg mooi en het ziet er onder kap ook erg netjes uit nog. Wel houdt de motor bij koude motor en vochtig weer wat in. Merkwaardig. Als iemand hier tips over heeft, dan hoor ik dat graag.

Als jullie nog vragen of opmerkingen hebben, dan hoor ik ze graag.

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf