Volkswagen Golf 1.8 5V Turbo GTI (1998)

Volkswagen Golf 1.8 5V Turbo GTI (1998)

UitvoeringGolf 1.8 5V Turbo GTI
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf2014

Een eerste review

Hoe ik tot deze aankooop gekomen ben.

Ik ben van kleins af aan opgegroeid met het merk Volkswagen. Zo herinner ik me nog dat we met onze golf 3 variant GT naar Oostenrijk op wintersportvakantie gingen. Daarna volgde eigenlijk generatie op generatie. Eenmaal in het bezit van mijn rijbewijs kocht ik me dan ook een golf, 3e generatie wel te verstaan. Na een jaar vond ik het tijd om toch op zoek te gaan naar een leuke sportieve golf. Na veel afgetrapte GTI's te hebben bezocht, ben ik tegen deze uit duitsland ingevoerde Golf GTI uit 98' aangelopen. Zowat alles wat vervangen kan worden is ook vervangen.

Het rijden in de Golf.

Ik vind dat deze auto nog steeds rijdt als een auto van deze tijd. Daarmee bedoel ik dat het degelijke gevoel er nog steeds is, het is toch een auto van 16(!) jaar oud. Of het nu lange autoweg ritten zijn, of korte bochtige stukken, het gaat allemaal met hetzelfde gemak.

Prestaties.

De prestaties zijn niet zeer indrukwekkend. Al heb ik hem nu laten chippen en heb ik zelf een 3 Inch downpipe gemonteerd. Hij zit nu op ongeveer 200PK. Ik moet zeggen dat de downpipe fijn is, deze zorgt ervoor dat de turbo een stuk sneller opspoelt, hierdoor heb je vanaf zo een 2750 toeren het gevoel dat de turbo erin 'knalt', met de originele pijp is dat toch een stukje minder. Het geluid is niet storend geworden door de grotere downpipe, wel voller. Zo hoor je de turbo duidelijk mee fluiten, en bij overschakelen een vrij harde 'tssss'.

Verbruik.

Ik rijd voornamelijk kortere stukken, en aangezien ik in het heuvelland woon moet ik wat vaker berg op dan in de rest van Nederland. Toch zit ik nu op een gemiddeld verbuik van 8.7 liter, dit vind ik gewoon netjes.

Problemen.

Ik heb de auto nog maar 2 maanden in mijn bezit, het enigste wat stuk is gegaan is het lampje voor het groot licht. Dit was overigens een hels karwei, wat een gepeuter zeg.

Ik zal regelmatig een update plaatsen.
Tot de volgende update.

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf