Volkswagen Golf 1.6 GL (1995)

Volkswagen Golf 1.6 GL (1995)

UitvoeringGolf 1.6 GL
Bouwjaar1995
Jaar van aanschaf2010

26 oktober 2010 was het dan zover, na 1 week daarvoor mijn rijbewijs gehaald te hebben wilde ik mijn eerste auto gaan halen(civic weg voordat ik mijn rijbewijs had).
Ik had even niet zoveel geld te besteden maar toch was ik veeleisend, wat wilde ik:
-Max. 400euro
-Max. 200.000km
-Min. bouwjaar 1994
-Stuurbekrachtiging
-Donker interieur

Best veel eisen dus voor dat budget.
Afijn ik ging elke dag tot ik mijn begeerde pas je mocht ophalen vol het internet doorspeuren, het liefst wilde ik een civic maar of ze hadden heel veel roest of een grijs interieur, dan maar geen civic.

Toen op een avond, ik had eigenlijk de moeite al opgegeven en dacht ik verplaats mij voorlopig wel op een andere manier kwam ik deze golf tegen.
Uit 1995, 187500 gelopen, schuif kanteldak, stuurbekrachtiging en zwart interieur, en jawel,voor 300euro.
De Apk was net een maand verlopen en er moest ook wel wat aan gebeuren.
Afijn de auto voor 295€ opgehaald en onderweg begon bij een stoplicht het olielampje te branden, snel naar de kant, auto uit, en peilen.

Vervolg ZSM.
Olie stond gewoon op peil en aan het blok was ook niks raars te zien, ik dacht oliedruksensortje of gewoon oude olie.

Ik wilde weer starten en verder mijn reis richting huis vervolgend(ong. 70km).
Maar toen ik de sleutel omdraaide gaf hij geen kick, zelfs het relais van de startmotor wilde niet.
Niet super raar aangezien hij bij de garage ook 2x opgestart moest worden en ik in die tijd maar een km of 4 had gereden.
Nadat een passant ons tevergeefs had geholpen maar op het pasje van mijn vriendin de ANWB gebeld.
Die hebben de Accu doorgemeten en die bleek echt dood, nouja dan maar 96euro aftikken voor een nieuwe terplaatse.
Hij zag ook dat het remvloeistofpeil nogal laag stond en die heeft hij bijgevuld.

Thuis maar eens de diagnose gesteld wat er vervangen moest worden voor de APK;
-Complete achterremmen(remcilinders, schoenen en slangen
-1 remslang voor
-pakking tussen voorpijp en katalysator

6,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf