Volkswagen Golf 1.4 16V TSI 170pk GT Sport (2008)

Volkswagen Golf 1.4 16V TSI 170pk GT Sport (2008)

UitvoeringGolf 1.4 16V TSI 170pk GT Sport
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Sinds juli 2008 heb ik een Golf 1.4 TSI GT Sport met 170 pk als leaseauto. Ik heb geen proefrit kunnen maken met deze specifieke motor maar op basis van de verhalen uit de autobladen waren mijn verwachtingen hoog. Het eerste wat opvalt, is het geluid. Bij stationair draaien en bij lage toeren klinkt de motor als een diesel. Bij wat hogere toeren verdwijnt dit en komt er een normale benzinemotor klank. Het verbaast me nog steeds hoeveel koppel uit zo'n kleine motor te halen valt. De Golf voelt (en is) veel sneller dan mijn vorige auto (206 GTI). Vooral het ruime koppel bij lage toeren is relaxed. Wel valt het verbruik me wat tegen, gegeven de geringe cilinderinhoud. Na 7500 km zit ik op 7.7 l/100 km en daar zit veel snelweg tussen maar bij verkeerslichten wil ik 'm nog wel eens doortrekken.

Omdat dit type Golf binnenkort vervangen wordt, had VW leuke acties. Ik heb het full screen navigatie systeem dat echt super is. Vooral de harde schijf van 30 gb is ideeal voor muziek en voor de navigatiekaarten. Ook het touchscreen werkt logisch. Ook is het erg handig (vooral op de snelweg) dat je de navigatie-aanwijzingen ook voor je kunt laten zien op de boordcomputer. Wel vind ik het jammer dat het systeem niet werkt met normale bluetooth maar met RSAP (remote sim access protocol, nog weinig telefoons hebben dit) waardoor ik een parrot heb moeten aansluiten.

Tot op heden zijn er twee kleine problemenen geweest die door de dealer zijn opgelost. Ten eerste wilde de tankdop niet meer sluiten en ten tweede zat er een vervelende rammel in het portier. Er bleek een los schroefje in te liggen.

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf