Volkswagen Golf 1.4 16V Trendline (2004)

Volkswagen Golf 1.4 16V Trendline (2004)

UitvoeringGolf 1.4 16V Trendline
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2015

Das Auto

Nadat ik ongeveer 10 jaar gereden heb met mijn "Polootje" van 1997 en hele goede ervaringen mee had (lees mijn revieuw "Volkswagen Polo 1.4 (1997) / Het rijdt maar door 335.000 km") werd het vorig jaar toch tijd voor een nieuwe. De Volkswagen Golf 5 heeft de fakkel over mogen nemen na een enkeltje kerkhof voor mijn Polo.

Stand van zaken nu:

Ik rijd nu bijna een jaar in mijn Golf 5 (gekocht in feb. bij 53.000 ECHTE kilometers) en ben eigenlijk zeer tevreden! Natuurlijk even hoge kosten gehad (€ 1100,-) ivm D-riem, grote beurt en wat persoonlijke veranderingen. Daar was de aanschafprijs ook naar zullen we maar zeggen. Ik rijd wekelijks van Stuttgart naar Nederland en weer terug zonder problemen. Olieverbruik: 0,5L op 25.000 km....prima! Zitpositie met mijn lengte 1m92 is ook super. Je zit recht achter het stuur en heb veel beenruimte. De stoelen voelen wat hard aan maar vind ik eigenlijk wel erg lekker. Geen rugklachten na lange afstanden. Ik moet nog steeds even wennen aan de blauw verlichte tellerklokken maar het is absoluut niet storend. Ik vind de radio (RCD510 van VW) niet altijd goede radio ontvangst hebben. De antenne zit in de achterruit geloof ik. Misschien dat ik een antenne op het dak laat monteren. Heb inmiddels meerdere Golfjes 5 gezien die dat hebben. Misschien een kwaaltje? De stoelverwarming (instelbaar in 5 standen) is toch wel erg lekker. Echt een aanrader!

Een snelheidsduivel is het zeker niet. Was ik ook niet naar op zoek maar 75 PK is echt veel te weinig! In NL kom je er wel goed mee weg maar in Duitsland gaat dat echt niet goed komen. Je vraagt veel van de motor als je soms mee moet rijden met het verkeer. De volgende Golf wordt er echt eentje boven de 1,6 of zelfs 1,8. Als het geen diesel wordt. Waarom nu geen diesel? Het wordt de 2e auto voor mijn vriendinnetje ;-) Ik krijg een auto van de zaak medio Oktober 2016.

Eind januari krijgt hij weer een beurtje. Ik hoor een licht geluid voorin tijdens het inveren en sturen. Dat zullen de stab.stangetjes wel zijn. Verder heb ik eigenlijk geen bijzonderheden. Over geluid gesproken.....Ik vind de motor erg stil. We hebben het vergeleken met een Ford Focus (1,6 van 2007) die toch een stuk meer herrie maakt. Ook geen onbelangrijk puntje als je veel kilometers maakt.

Ik blijf er bij....ondanks dat gesjoemel gedoe is en blijft het gewoon een zeer goed betrouwbaar product wat die duitsers in Wolfsburg maken!

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf