Volkswagen Golf 1.4 16V FSI Sportline (2004)
Uitvoering | Golf 1.4 16V FSI Sportline |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Review Golf 5
Rijd nu sinds een kleine maand in een VW Golf 5 1.4 fsi en ik moet zeggen ik ben elke keer weer tevreden als ik instap. Tis geen raceauto maar goed ik ben ook geen coureur dus het is allemaal te doen.
Pluspunten :
- vrij rustig in de auto op de snelweg.
- model blijft mooi elke keer weer.
- ligging op de weg bevalt me zeer goed, auto ligt goed op de weg.
Minpunten :
- verbruik zou 1 op 14 moeten zijn maar zuinigste wat ik heb gehaald is 1 op 13 en toen heb ik er echt een sport van gemaakt om zo zuinig mogelijk te rijden. Afgelopen weekend naar Disney gereden va Amsterdam en verbruik was 1 op 12 en toen redelijk doorgereden gemiddeld 130 a 140. Ik ben denk ik nog het verbruik van de Audi A2 gewend maar ergens heb ik hier wel vrede mee ik heb gewoon iets meer auto en tis nu eenmaal een zwaardere auto.
Nog geen kosten gehad. Tot nu toe geen spijt gehad dat ik voor een Golf 5 ben gegaan.
06-05-2017 en de auto vandaag verkocht bij een kilometerstand van 140.500. In de tussentijd geen bijzondere dingen gebeurd dan het normale onderhoud. Je moet gewoon geen GTI prestaties verwachten bij een 1.4 maar het is echt prima te doen allemaal. Auto rijdt lekker en vooral op de snelweg als ie lekker op toeren is. Laatste maand zag ik alleen wat plasjes olie onder de auto liggen. Gewoon een paar druppels en dat werden er steeds meer. Merkte dat de koppeling ook wat lastiger ging en dus maar besloten om deze weg te doen. Ik zou serieus weer zo voor een Volkswagen gaan het blijven echt heerlijke auto's.