Volkswagen Golf 1.2 TSI 105pk BlueMotion Techn. Highline (2010)
| Uitvoering | Golf 1.2 TSI 105pk BlueMotion Techn. Highline |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2010 |
| Jaar van aanschaf | 2010 |
| KM-stand bij aanschaf | 2 km |
| KM-stand laatst | 6.684 km |
Brandstof verbruik vergeleken met Prius
Nu mijn nieuwe Golf bijna 6700 km heeft gereden is het een goed moment om het verbruik van de Golf te vergelijken met die van mijn vorige auto.
Mijn vorige auto, een Toyota Prius, heb ik 5 jaar geleden nieuw gekocht.
De Prius heb ik vervangen omdat ik mijn relatief zware elektrische fietsen niet verantwoord op het veel te lichte fietsenrek van de Prius kon vervoeren. De Prius is mij overigens prima bevallen, maar ja die fietsen hé.
Onze keuze voor een nieuwe auto waar wij wel veilig die zware elektrische fietsen op konden vervoeren viel op de Golf met het 1200 cc turbo motortje dat in theorie ook zuinig zou moeten zijn.
En nu de praktijk:
• Mijn rijstijl is sinds 5 jaar geleden niet veranderd.
• Het gebruiks patroon van de auto is in die 5 jaar gemiddeld gelijk gebleven
• Beide autos hebben in de periode 21/09 tot 22/11 ruwweg dezelfde afstand afgelegd.
Dus de situatie in de periodes in 2005 en 2010 waarover het verbruik werd gemeten zijn zeker vergelijkbaar.
Met de Prius reed ik 19,29 km/liter en met de Golf 15,78 km/liter, dus:
De Golf verbruikt 22,21 % meer dan de Prius.
Het rijgenot van een Golf is hoger dan die van de Prius, maar dat kost dan ook wat.
Toch ben ik zeker niet ontevreden met het benzine verbruik van de Golf
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker
PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Volkswagen Golf GTI Edition 35 - Op de Rollenbank

Kia Cee'd 1.6 GDI - Ford Focus 1.0 Ecoboost 125 pk - Renault Mégane TCe 130 - Vo

Test: BMW 118d – Lexus CT 200h – Volkswagen Golf 2.0 TDI

Dubbeltest Volkswagen Golf vs. BMW 1-serie