Volkswagen Golf 1.6 16V FSI Sportline (2004)
Uitvoering | Golf 1.6 16V FSI Sportline |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
Volkswagen Golf 1,6FSI Sportline
De Passat is verkocht en dit beestje is ervoor in de plaats gekomen! Over deze auto wil ik de review wel eindelijk eens iets beter bijhouden.. We hebben een hele tijd gezocht naar een Golf 5. Persoonlijk vind ik dit een mooie auto om te zien van binnen en buiten. Hier zullen veel mensen het niet over eens zijn met mij, maar goed. Als we het toch gelijk al over het uiterlijk hebben., wat ik zie als minpunt is dat deze auto's natuurlijk met bosjes bij de McDonalds staat en het type ''jeugd'' wat erin rijdt. Aangezien ik zelf ook niet erg oud ben, word ik wel gelijk al een beetje aangezien als een van.. Maar, je moet er wat voor over hebben!
Na een flinke zoektocht en een aantal flinke teleurstellingen zijn we uitgekomen bij deze redelijk nette Golf. Hij stond vers op het internet en dat is maar goed ook, want als hij er een dag langer op had gestaan was hij weggeweest, 100%. Meteen gebeld en langsgekomen, rondje om de auto en een rondje rijden., Hierbij kan ik ook al mijn eerste bevindingen geven over deze specifieke Golf;
Natuurlijk., er is in gerookt...
De koppeling voelde niet helemaal alsof het zo hoorde.,
De bestuurdersdeur is een beetje ontzet, maar die kan opnieuw gesteld worden.
En hij was vies., stoelen,hemeltje en de vloer zagen er niet uit en et dashboard was bij als zovelen flink beschadigd. Maar hoe gek dat ook klinkt. Daar word ik wel blij van. Ik ben namelijk een poetsgek en breng half mijn salaris naar reinig attributen voor zowel de binnen als buitenkant van de auto.
Afijn, terugkomend op het bovenstaande.,
Rookgeur, vreselijk, mensen die roken in de auto mogen ze wat mij betreft in de sloot smijten. Zo ranzig. Maar Meguiars Odor eliminator spray doet wonderen. Probleem 1 is getackeld.
De koppeling zat zo ontzettend laag, ik kon mij niet voorstellen dat dit de bedoeling was. Daarbij kwam ook nog een rammeltje waar ik niet helemaal tevreden over was. Ik heb daarom ook aangegeven dat ik de auto wel wil., maar dat rammeltje moet eruit en niet op mijn kosten. Achteraf is dit erg slim geweest aangezien de koppeling aan eind was. Nieuwe koppelset gekregen! En oh ja, de schakelbak was er toch af, dus daar is ook gelijk naar gekeken. Daar waren twee lagers stuk, dus die zijn ook gelijk gerepareerd. En oh ja, oh ja, er zat ook net een dag een nieuwe ketting in.
De deur is nog eens een klusje waar ik tijd voor moet nemen. Maar hier kom ik wel uit.
Als laatste, de vieze, vieze auto. No problemo, die is als nieuw! Alle stoelen en de bank verwijderd en met een sopje aan de slag. De boormachine met speciale borstelkop gebruikt om de volledige vloer te reinigen en als laatste de waterstofzuiger er overheen en voila.
Ook de bank en stoelen zijn helemaal schoongemaakt. Alles in de auto is weer helemaal fris.
EERSTE RIT.
Tsja., wat moet je er over zeggen. Deze was niet vlekkeloos. We wilde even naar de Mediamarkt om een nieuwe radio voor de auto. Prima, de heenweg ging prima, totdat we op het parkeerterrein waren. De vriendin reed en daarom was ik eerst niet in paniek toen de auto ineens een raar schavend geluid maakte toen ze hem in de 1 zette. Ik ging er vanuit dat de koppeling niet ver genoeg was ingetrapt of iets in die richting. Echter gebeurde dit vier keer achter elkaar aan en toen vond ik het minder leuk., uiteindelijk klaar bij de winkel en weer huiswaarts. Althans, als hij in de versnelling wilde. Dit was echt bizar moeilijk. Met geen mogelijkheid kreeg ik hem in de 1. De koppeling maar gewoon wat omhoog laten komen en toen sloeg hij zo in de versnelling, Uiteindelijk zijn we nog redelijk goed thuis gekomen maar heb ik wel gelijk gebeld naar de verkoper aangezien dit niet de bedoeling is. Ik mocht de volgende dag gelijk langskomen want het moest opgelost worden! Super service van Berry de Vos auto's. Echt, daar is niks mis mee.
De volgende dag was aangebroken en ik was vol frisse moed in de auto gesprongen om die kant op te gaan. Al die frisse moed zakte mij na een aantal seconde al in de schoenen omdat ik met moeite het einde van de oprit kon halen. Bokken, steigeren, tegenstribbelen en hij kon niet in zijn vrij? Versnellingspook stond in zijn vrij, maar als de koppeling omhoog kwam viel hij uit.. klote, heb ik weer. Berry gebeld, die kwam er direct aan met de kar en met vervangend vervoer. Wederom erg goede service. De Golf is meegenomen en nagekeken. Bleek dat er te weinig olie in de bak was gedaan en de 6e versnelling was vastgelopen. Zuur, maar het schijnt nogal een dingetje te zijn met de 6-bak in deze auto's. Erg jammer om zo te beginnen, maar als troost zit er nu wel een andere (goed werkende) schakelbak onder!
Nu heb ik voor een prikkie een nette Golf met een nieuwe ketting, koppelset en schakelbak.., Ik zal jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen rond de auto!