AutoWeek.nl heeft je steun nodig
We zien dat je een adblocker gebruikt. Dat vinden we jammer, want alleen dankzij advertenties kunnen we autoweek.nl gratis toegankelijk houden. We willen je vragen voor autoweek.nl een uitzondering te maken. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het

Volkswagen Golf 1.4 TSI 122pk Highline (2011)

autoreview

Volkswagen Golf 1.4 TSI 122pk Highline (2011)

Signalement

UitvoeringGolf 1.4 TSI 122pk Highline
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2014
KM-stand bij aanschaf115.000 km
KM-stand laatst165.000 km
Lezerswaardering: 66%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de huisregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Geen DSG meer voor mij!

  • 165.000 km

Deze auto uitgezocht omdat mijn vrouw op zoek was naar een automaat, ze kreeg last van het koppelen, met name bij filerijden. De Golf was duidelijke winner bij onze ronde langs een benzine auto met automaat. Een Volvo S60 2.4 voelde erg groot en traag tijdens rijden, de peugeot 308 (oude model) had maar 4 versnellingen met dus hoge toeren op de snelweg. De Golf was heerlijk stil en lekker vlot. Schakelen ging soepel (ik had natuurlijk wel de horror verhalen al gelezen op internet) en de motor maakte geen bijgeluiden, daarom de gok gewaagd.
We hebben hem bij de dealer laten onderhouden, met het idee dat dat de meeste zekerheid biedt. In het begin een motor reiniging gedaan en de distributieketting laten meten deze was binnen tolerantie (je betaalt dan wel 200 euro onderzoekskosten...).

De auto beviel goed, maar ieder jaar bij de beurt (ca. 15k km) was er weer iets kapot: airco condensor, radiator, daardoor ieder jaar 1000 euro onderhoud. Verder geen problemen, geen olieverbruik, hij beviel goed.
De DSG schakelt wel heel vroeg op, alles voor het verbruik, ik zou dat anders doen. De auto is heel lekker vlot naar de 100, daarboven wordt het wat minder (duidelijk dat de motor met veel koppel en supersnel schakelen wel echt lekker rijdt, op hogere snelheid is 122 pk niet overdreven veel natuurlijk, maar we hebben wel bewust gezocht naar de 1.4 voor wat meer power).

Alles wel, totdat... er een lampje ging branden en de auto aangaf DSG probleem (letterlijke tekst weet ik niet meer). De mechatronic van de DSG bak (aansturing) was stuk (lekkage). de dealer stelt dan vervaning voor: 1800 euro! au! Het bizarre was dat dit 10 km na een beurt bij de dealer gebeurde… Dat kan toeval zijn, of… Toen contact gezocht met de DSG dokter in Varsseveld, daar de auto naar toe laten brengen: dan wordt de mechatronic vervangen voor 1300 euro, wat een verschil!! De koppeling was ook bijna versleten (wordt dan nagemeten bij open maken), dus ook vervangen (ook iets van 1000 euro). Vervolgens ook de software van de DSG dokter er op laten zetten, zodat de bak later gaat schakelen (beter voor de koppeling). Daarna ging het schakelen van 1 naar 2 en van 2 naar 3 juist schokkerig, dus later nog terug geweest om dit wat te laten aanpassen (softwarematig): dat maakte het een stuk beter.

Inmiddels was ik de dagelijkse rijder (ander werk waardoor ik de korte afstanden reed) en ik kon maar niet wennen aan de DSG bak, vooral bij langzaam rijden (in wachtrij voor stoplicht) of filerijden: je hebt geen controle en geen idee wat de bak doet: soms schakelt hij snel op naar 2 of 3, terwijl je eigenlijk rustig wilt uitrollen. Soms schokt ie. Tja, als je gewoon vanuit stilstand optrekt naar 50 is er niks aan de hand.
Kortom het was heel zuur, we waren voor deze aderlating al aan het kijken naar wat anders maar dus te laat. Je weet bij deze auto’s gewoon dat er vrijwel zeker voor de 2 ton hoge kosten aan komen. En toen werd bij de DSG dokter ook nog gemeld dat de ketting rammelde bij koude start. Het rare was dat dit pas optrad als de auto lang had stil gestaan, na 1 nacht niks te horen (2 sec is normaal), na een heel weekend duurde het langer. Ik wil graag alles goed hebben, dus toen ook maar alles vervangen (ketting, kettingspanner, nokkenasversteller etc), nu bij een VAG specialist, dat scheelt weer paar honderd euro. Tja, eigenlijk had ik natuurlijk al besloten om hem weg te doen, dus achteraf had ik me dat kunnen besparen. Nu wist ik wel zeker dat de auto weer helemaal goed was, maar toch vertrouwde ik hem niet en het reed dus niet naar mijn zin. Bij inruiloffertes opvragen krijg je alsnog een laag bedrag, ondanks de bijna 5 duizend euro aan onderhoud in het afgelopen jaar! Particulier verkopen had ik weinig trek in, wie weet wat voor volk allemaal af komt op een zwarte golf en dan handelen…. Uiteindelijk de auto toch ingeruild op een Volvo S60 2.4 (handbak), geen turbo, geen automaat: gewoon lekker betrouwbaar! Ik had ook wel willen ruilen naar een Golf 1.4TSI met handbak, maar om daar nou een paar duizend euro voor bij te betalen dat zag ik niet zitten. Of teruggaan naar comfortline, nee we waren met onze highline (fijne stoelen!) wel heel content eigenlijk, alleen die automaat. De TSI deed het uitstekend, het is ook niet erg om na 160k km een keer duizend euro kosten te maken, olieverbruik hadden we nog steeds niet. De auto was snel, stil en zuinig (1 op 15 met veel 130km stukken).

6,0
  • Betrouwbaarheid
  • Prestaties
  • Comfort
  • Kosten
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (5)

Reageren