Volkswagen Bora 1.9 TDI 100pk Comfortline (2003)
| Uitvoering | Bora 1.9 TDI 100pk Comfortline |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2003 |
| Jaar van aanschaf | 2003 |
| KM-stand bij aanschaf | 21 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Deze auto is eigenlijk gekozen doordat mijn vriendin de Golf te gewoon en te saai vond. Bijkomend voordeel is dat de achterportieren van de Bora toch gauw zo’n 5 centimeter groter zijn dan bij de Golf, dit maakt de instap achterin stukken beter.
Deze Bora is van modelserie 2003 en er zijn toch weer een aantal details verbetert en verfijnd. De DEMO auto waar wij in gereden hebben was van modeljaar 2002 en dan merk je toch duidelijke verschillen.
Standaard heeft deze auto, ESP, Climate Control, Automatische dimmende binnenspiegel, Regensensor, boordcomputer, Anti-slip regeling, en Tractie contol. Verder velourse bekleding, elektrische en verwarmbare buitenspiegels, alarm, Centrale vergrendeling, buitentemperatuurmeter, 2 middenarm steunen, cruise control, 16 inch 205 mm banden, elektrische ramen voor- en achter, Front en Side airbags, en niet te vergeten het nieuewe VOI systeem, wat inhoudt dat de beurten automatisch worden berekend aan de hand van de rijstijl van de bestuurder.
Veel mensen zeggen, o een Bora, das een Golf met een kont (niet dat daar iets mis mee is, want een Golf is een uitstekende auto), maar ik vind dat je daar de Bora iets tekort mee doet. De Bora is ten eerste van voren totaal anders, het exterieur dan, hij komt veel groter over, en vanaf de C-stijl is de auto kompleet anders dan de Golf. Met name de ruimte achterin is veel groter, en de kofferbak is enorm. Kijk maar eens naar een Golf Variant of een Bora Variant, hier zit een prijsverschil in van ongeveer 7.0000 EURO, dit komt doordat de auto’s totaal verschillend zijn en uiteraard de uitrustingsniveau’s. De Bora kun je het beste zien als een auto tussen de Golf en Passat, waarbij hij nog het meeste neigt naar de kleine Passat sedan.
Wij hebben ook gekeken naar de Seat Toledo, met name de prijs is hierbij een stuk interessanter, maar de materialen zijn naar mijn mening een stuk minder van kwaliteit, er zitten veel rammels en piepjes in een Toledo, en de kofferbak is praktisch niet bruikbaar, dit doordat de opening ongeveer 30 cm bedraagt!!!
Een paar maanden terug een Chip van 130 PK in laten zetten door de dealer, en het resultaat is fantastisch.
Niets, gelukkig niet!!
Een rammel in het dashboard wat door de dealer is opgelost en een irritant geluid in de hemel van de auto, wat door mijzelf is opgelost.
Verder was de rechtervoorportier niet goed afgehangen, wat inmiddels is opgelost door de dealer.