Toyota Yaris hybrid (2017)

Uitvoering | Yaris hybrid |
Bouwjaar | 2017 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
Mooier en luxer dan mijn vorige Yaris
Onze tweede Yaris Hybrid. De demping van de vering is beter. Er zitten meer exra's op wat de veiligheid bevorderd. De verkeersbordenherkenning hecht ik niet veel waarde. Als de borden te dicht na de kruising staan ziet hij ze niet. Maar herkent wel de borden van de afslagen en geeft dan b.v. 50 km aan op de snelweg. Botsbeveiliging werkt goed, niet dat ik gebotst heb, maar als ik een object te snel nader krijg je een waarschuwing. Ook belijning overschrijden zonder richtingaanwijzer geeft een signaal. Alle waarschuwingen zijn ook uit te zetten of de gevoeligheid te veranderen. Bij 60km/h op cruisecontrol geeft een hinderlijke wisselend toerental. Ik denk exemplarisch, mijn vorige Yaris had dit niet . Bij hogere en lagere snelheden merk je niets. 50 km op de cruisecontrol is mooi, dan kan je de voet bij de rem houden op doorgaande wegen in de bebouwde kom. Heeft me al menigmaal behoed voor een aanrijding. Verbruik: net onder de 1 op 20 door het jaar heen. Zomers zuiniger dan in de winter op winterbanden. Comfort is goed, ook op de lange afstanden. Als de auto flink beladen is wordt deze een beetje zoekerig op de snelwegen. Fijne auto.
2 jaar rijden.
Veel mee naar Duitsland, Belgie en Oostenrijk gereden. Heerlijke auto om te rijden. Vooral in de file, dat is veel ontspannender dan een schakelauto. Ik rijd meestal op ECO stand. Bij veel inhalen op autobahnen is dit ook voldoende. Niets aantrekken van de motor die even een grote mond opzet, de auto gaat er gelijk vandoor als je gas geeft. Fijne auto.
Ingeruild
Vorig jaar , 30 juni de nieuwe Yaris besteld, vandaag pas de levering. Het doet een beetje pijn deze auto in te ruilen, we waren erg tevreden over deze auto en heeft ons met veel plezier gebracht in Duitsland en Oostenrijk. Ook de dagelijkse ritten. Het verbruik was naar verwachting rond de 1 op 20. Reed comfortabel en de motor was mooi stil bij snelwegritten. Maar toch gekozen voor de nieuwe vanwege de vele voordelen op veiligheidsgebied. Ik hoop dat de nieuwe eigenaar er net zoveel plezier aan zal beleven als wij hebben gehad.
PRIVATE LEASE Toyota Yaris

Toyota Yaris 1.5 VVT-i Dynamic | Apple Carplay / Android Auto | Keyless | Adaptive Cruise | Airco | Camera | 16 inch
- 2021

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Design Sport | Fietsensteun | Clima | Cruise | Camera | 15 inch | Bluetooth | Rijstrooksensor
- 2018

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Y20 | Navigatie | Keyless | Cruise Control | Clima | Camera | 15 inch | Bluetooth | Rijstrooksensor
- 2019